NAROD JE PRELOMIO: Pobeđena je vlast koja je decenijama nosila epitet mafijaška

Veliša Kadić

01. 09. 2020. u 11:41

GLAS naroda koji se mesecima slušao na litijama bio je Božji glas koji se kasnije preneo na protestne šetnje i završio u izbornoj kutiji.

НАРОД ЈЕ ПРЕЛОМИО: Побеђена је власт која је деценијама носила епитет мафијашка

Novosti

Pobeđena je vlast koja je decenijama nosila epitet mafijaška. Narod je prelomio uz pomoć Crkve. Višemesečne litije sa svećama i crnogorskim trobojkama u rukama zapalile su oganj slobode! Milo još nije priznao poraz (a i neće), ali se ipak zadovoljio učinkom da je njegov DPS ovog puta osvojio oko 15.000 glasova manje u odnosu na izbore 2016. Čak je i u rodnim Rastocima, nekada tvrdom nikšićkom uporištu, prošao kao bos po trnju.

Nije pomogla ni podrške dežurnih DPS lobista Nenada Čanka i Vuka Draškovića, koji su zastrašivali narod da su "Amfilohijevi srebroljupci i SPC alat Rusije za destabilizaciju Crne Gore". Mnogo godina je protutnjalo za nama, ali tek sada zvanična Podgorica gleda u evropsku budućnost, modernu Crnu Goru u kojoj će biti jednaka prava za sve, pa i Srbe.

U međuvremenu, Evropa je zatražila dijalog između SPC i države, kao i poštovanje verskih prava, koji će sada da se odvijaju u mnogo tolerantnijoj atmosferi. Ono što je Milova vladavina ostavila biće teško preko noći promeniti. Nova vlast će raditi na pomirenju građana i uticati na poboljšanje odnosa sa Srbijom i Rusijom i drugim zemljama regiona i Evrope.

Milo je 1991. prvi put postao šef komunističke vlade. Tada je, recimo, Emanuel Makron bio dete, Fransoa Miteran predsednik Francuske, a Helmut Kol nemački kancelar! Jedna era je završena. Počinje nova epoha za Crnu Goru. Nadajmo se bolja, uz pletenje najlepšeg bratskog venca sa Srbijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!