STRAH OD KORONE KRATKOG VEKA: Na početku školske godine zakazali - roditelji

Ivana MIĆEVIĆ

04. 09. 2020. u 12:00

Izgleda da su priče epidemiologa o pravilima ponašanja u doba korone bile nedovoljne

СТРАХ ОД КОРОНЕ КРАТКОГ ВЕКА: На почетку школске године заказали - родитељи

Novosti

POČETAK školske godine bio je tužan. Izostale su priredbe za prvake, gužve u školskim dvorištima, držanje za ruke. Prvi septembar nosio je masku na licu. Bez obzira na sve, osvežio je sivu korona-realnost u kojoj živimo.

Kako se bližila škola, rastao je i strah roditelja kako će biti organizovana nastava, da li će prosvetari moći da kontrolišu primenu epidemioloških mera, hoće li se deca zaraziti kada ih pošalju u učionice.

I posle nekoliko dana nastave čini se da, uz sporadične propuste, direktori i nastavnici dobro igraju novu ulogu u kojoj su se našli. Higijena je pojačana, časovi ipak organizovani, iako je izgledalo da je nemoguće da se usklade sve grupe i smene. Situaciju su ozbiljno shvatila i deca, pa se prvaci i dalje samo po očima prepoznaju, jer im se od maske ostatak lica ne vidi.

Zakazali su samo pojedini roditelji!

Prvi slučaj korone u školama, ovog septembra, potvrđen je u Beogradu. Otac i majka, koja je i zdravstveni radnik, poslali su u školu dete u trenutku kada se cela porodica testirala na koronu. Već prvog dana škole stigao je pozitivan rezultat!

Izgleda da su sve priče epidemiologa o pravilima ponašanja u doba korone, sa kojima su nam dosađivali, ponavljajući ih iz dana u dan, bile nedovoljne. Neodgovorni roditelji odlučili su da pošalju dete u školu, ne razmišljajući da mogu da ugroze drugu decu, njihove roditelje, bake i deke, da će neko možda i da umre.

Zato je prijava koja je podneta centru za socijalni rad nedovoljna. Treba hitno ispitati ima li krivične odgovornosti roditelja. Pre samo nekoliko meseci, ljudi su išli u zatvor jer su prekršili izolaciju. I to zdravi. Nisu ugrozili nikoga, samo nisu poštovali kućni karantin po povratku iz inostranstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!