BOJANA U HALJINI OD CRNOGORSKE ZASTAVE: Kako rođena Novosađanka pljuje po zemlji u kojoj se rodila i živi

Jovanka Simić

09. 09. 2020. u 12:00

A da je pokucala na vrata vladike Vasilija upotpunila bi svoje krhko istorijsko (ne)znanje podatkom da su upravo tu Mojsije Putnik i arhijereji Karlovačke mitropolije SPC hirotonisali Svetog Petra Cetinjskog

БОЈАНА У ХАЉИНИ ОД ЦРНОГОРСКЕ ЗАСТАВЕ: Како рођена Новосађанка пљује по земљи у којој се родила и живи

Novosti

DA je stari pesnik Cesarić i danas sa nama, bio bi u ozbiljnom iskušenju da svoj stih "krhko je znanje" dopuni novom rimom "krhka je i lojalnost". Jer ovo je vek u kojem je gotovo sve relativno, pa i lojalnost državi u kojoj se rađaš, školuješ, živiš i radiš. Ako se ta zemlja zove Srbija, traži se samo povod da "krhka lojalnost", ali i neznanje izrone na vrhove medijskih portala.

Krah trodecenijske vladavine Mila Đukanovića, koji je nedavno biračima ponudio najpogrešniji adut - uništenje SPC u Crnoj Gori, nije lako pao ni izvesnom broju njegovih simpatizera u Srbiji. Najzanimljiviji primeri tog nezadovoljstva su pevačica Jadranka Barjaktarović i inženjerka Bojana Vatić.

Gnev zbog toga što je u Crnoj Gori najzad zora, čije svanuće su još zimus opevale njene daleko popularnije kolege iz "Beogradskog sindikata", pevačica je u svrhu tešenja poražene ekipe iz DPS preobličila u stih "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije". Neprimeren nastup pokušala je da opravda "svojim crnogorskim genima."

Novosađanka sa matičnim listom i diplomom iz ovog grada Bojana Vatić pak skupu "crnogorskih patriota" u nedelju na glavnom podgoričkom trgu uputila je video-poruku da je "velikosrpski projekat poražen."

Ova Novosađanska na društenim mrežama ruži sve srpsko, pa je provokacije radi, valjda, objavila i svoju fotografiju u haljini iskrojenoj od crnogorske zvanične zastave, a u "statusu" opis: "Patrijaršijski dvor Sremski Karlovci".

A da je pokucala na vrata vladike Vasilija upotpunila bi svoje krhko istorijsko (ne)znanje podatkom da su upravo tu Mojsije Putnik i arhijereji Karlovačke mitropolije SPC hirotonisali Svetog Petra Cetinjskog. I da današnji rektor Cetinjske bogoslovije otac Gojko Perović ne govori uzalud da su spone Srbije i Crne Gore stvar srca, a ne dnevne politike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!