BRUKA ČELNIKA KOLAŠINA: Na ispitu čojstva pali su i Amfilohijevi zemljaci

Milutin Sekulović

03. 11. 2020. u 12:09

БРУКА ЧЕЛНИКА КОЛАШИНА:  На испиту чојства пали су и Амфилохијеви земљаци

Novosti

Kolašinski glavari, samo su nastavili progon Amfilohija, na čijeg su se oca njihovi očevi bacali kamenicama, jer je čestiti Ćiro iz Bara Radovića u Morači, tu nadomak Kolašina, sina dao u popove...

POČIVŠI mitropolit Amfilohije ponovo je Crnu Goru vazdigao do kosmičkih visina i svojim fizičkim odlaskom još jednom svedočio da se vratila svom obrazu.

Da svaki obraz ima i onu drugu, tamniju stranu, pokazao je i sveti dan poslednjeg ispraćaja čoveka koji je doneo prevagu u raskidu sa silama koje su Crnu Goru vodile putevima moralnog i materijalnog sunovrata njene dece.

Osim čelnika odlazećeg režima koji su se svojim nedolaskam na oproštaj od mitropolita po vekovnim normama koje vladaju u Crnoj Gori propisno izbrukali, na ispitu čojstva pali su i Amfilohijevi zemljaci - Kolašinci, tačnije deo oličen u delu DPS vlasti, koji nije želeo da ispune zahtev brojnih sugrađana i jedan od dana upokojenja do sahrane proglasi danom žalosti!

- To je državna stvar - kazali su lakonski, imajući verovatno na umu da je ta "država", oličena u jednom čoveku, nekoliko puta hapsila mitropolita koji je imao "neoprostivu krivicu" koju je na čelu svog naroda pronosio ulicama Crne Gore kličući: "Ne damo svetinje", što je dobilo epilog na nedavnim izborima.

Kolašinski glavari, samo su nastavili progon Amfilohija, na čijeg su se oca njihovi očevi bacali kamenicama, jer je čestiti Ćiro iz Bara Radovića u Morači, tu nadomak Kolašina, sina dao u popove... Nastavili su tako i progon patrijarha Gavrila Dožića, takođe Moračanina, koji ni 70 godina od upokojenja "nije zaslužio" da u Kolašinu makar jedna ulica ponese njegovo ime...

Pomisliće neupućeni, zavičaj je, kako to već biva u Crnoj Gori, zaboravio na svoja dva najveća sina. Međutim, olakšanje je veće kada se zna da su odluku o "proterivanju" patrijarha Dožića i mitropolita Amfilohija donosili oni koji su uterivali konje i stoku u manastir Moraču i njihovi naslednici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)