ŠERIF SA ZARĐALOM ZNAČKOM: Bih neće napredovati dok je tu Valentin Incko

Srđan Mišljenović

10. 11. 2020. u 12:09

I u danima kad teroristi ubijaju po Austriji, rodnoj grudi Incka, njemu nije palo na pamet, ili nije smeo, da pred SB UN jasno kaže da je pelcer terorizma u tu zemlju poslala Bosna

ШЕРИФ СА ЗАРЂАЛОМ ЗНАЧКОМ: Бих неће напредовати док је ту Валентин Инцко

Novosti

BOSNA i Hercegovina, kakva god bila, i sa svim svojim unutrašnjim problemima, sigurno neće napredovati ni milimetar prema Evropskoj uniji ili bilo gde, sve dok ima visokog predstavnika, odnosno svojevrsnog međunarodnog šerifa. A već godinama je Valentin Incko taj šerif sa zarđalom značkom.

Poslednja potvrda njegove opštepoznate pogubne politike po BiH i konstitutivnost naroda bilo je Inckovo izlaganje u Savetu bezbednosti UN. Po ko zna koji put on je prozvao Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH, i Srpsku. Kaže da Dodiku slede sankcije ako se ne skine tabla sa imenom dr Radovana Karadžića, po kome se zove Studentski dom na Palama. Preti Valentin, navodeći da je to ime ratnog zločinca. A što ulice i institucija po Sarajevu i Federaciji nose imena "Zelenih beretki", Alije Izetbegovića, Jure Francetića i drugih zločinaca - nije mu bitno.

I u danima kad teroristi ubijaju po Austriji, rodnoj grudi Incka, njemu nije palo na pamet, ili nije smeo, da pred SB UN jasno kaže da je pelcer terorizma u tu zemlju poslala Bosna. Ista Bosna i Bošnjaci čiji je megafon pred Evropom i svetom Incko. Za Valentina nema terorista u BiH, a pogotovo oni nemaju vezu sa Bečom. Ali, zato je našao problem na Palama.

Kad stranci slušaju Incka, mogli bi da pomisle da u BiH nema nikakvih problema, osim neke ploče sa Radovanovim imenom, i naravno - Dodika. Zašto Dodik? Pa, zato što "megafon bošnjački" mora pred strancima da kaže kako je Milorad problem, ili nema povratne karte za Sarajevo. Bošnjaci bi ga odmah zamenili, jer ako megafon ne daje "sarajevski melos", onda je nepotreban. I, kao što reče Sonja Karadžić, ćerka prvog predsednika RS, ako Incko nema pametnijeg posla u BiH od table, onda neka uzme šrafciger, i neka krene na Pale da je skine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri