U IZOLACIJI JOŠ ČETIRI GODINE: Izabranici LJubiše Tumbakovića kao da su izašli na trening meč

Nedeljko Iljukić

14. 11. 2020. u 12:09

Umesto da ponove deo repertoara iz Osla, fudbaleri su bez srca, žara i ideje odigrali utakmicu svih utakmica u poslednje dve decenije

У ИЗОЛАЦИЈИ ЈОШ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ: Изабраници Љубише Тумбаковића као да су изашли на тренинг меч

Novosti

OSTANITE kod kuće! Slogan koji je obeležio prokletu 2020. "korona" godinu je u svom pretposlednjem mesecu zalepljen ispred nosa fudbalske reprezentacije Srbije.

Ta vrsta karantina i izolacije od ostalog fudbalskog sveta po Evropi potrajaće u slučaju "orlova" mnogo duže nego što će trajati virus. Osokoljeni partijom i pobedom u polufinalu baraža protiv Norveške u Oslu, izabranici Ljubiše Tumbakovića su u finalu protiv Škotske delovali kao neki mučenik u kovid-ambulanti. Uplašeno, bez neke prevelike nade su čekali rezultat testa čiji se ishod obično čeka 90, a ispalo je da se čekao 120 minuta, pa čak i deset minuta više, dok su se pucali penali.

I na kraju izveštaja: vi ste zaraženi. Morate u izolaciju! Ova će da traje najmanje do 2024. godine i sledećeg Prvenstva Evrope koje će se igrati u Nemačkoj. Kao da s druge strane nisu Škoti, kao da na suprotnoj strani nisu izdanci nacije koja ume da radi svašta, samo ne zna da se preda, pa čak ni kada je ko zna koja tura piva ili viskija pred njima.

Umesto da ponove deo repertoara iz Osla, fudbaleri su bez srca, žara i ideje odigrali utakmicu svih utakmica u poslednje dve decenije. Kao da su izašli na trening meč, bez ikakvog rezultatskog značaja. Pa, čak i kada ih je, onako nikakve, pogledala sreća u 90. minutu, kada su dobili još pola sata "fore" da "okrenu ćurak", oni su koračali stazom na kojoj je bio samo jedan znak: Sreću niste zaslužili!

Ako su na Terazijama 35, ili u trening kampu mislili da će da izbegnu pitanje: ko je kriv, uveravamo ih da neće! Vrh FSS, selektor, najiskusniji igrači neka odgovore na ovo jednostavno pitanje. Jer, priliku kakvu su imali pre dve noći, čekaćemo s njima ili bez njih još najmanje četiri godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna