ZID

Dubravka Savić

18. 11. 2020. u 12:17

PERJANICA američkog novinarstva koja decenijama vedri i oblači sa ekrana globalne televizije Si-En-En Kristijana Amanpur udarila je u jevrejski zid osude.

ЗИД

Novosti

Njeno poređenje vladavine predsednika SAD Donalda Trampa sa nacističkom Kristalnom noći i Holokaustom, diglo je na noge Jevreje - od Amerike, do Izraela.

Uzdanica američkog demokratskog establišmenta, Amanpurova se najpre "proslavila" promuslimanskim izveštavanjem iz rata u Bosni, izazvavši više od ogorčenja Srba. Čak je i kolega iz "Njujork tajmsa" Stefan Kincer 9. oktobra 1994. godine kritikovao da je iz Beograda izveštavala o masakru na Markalma u Sarajevu, pritom tvrdeći da su to "najverovatnije uradili Srbi". Amanpurova je neutemeljeno odgovarala da se "kod genocida ne može biti neutralan" i da "ako si neutralan, onda si saučesnik".

Sada je Amanpurova udarila u zid sopstvenog saučesništva. Jevreji su je horski pitali što ćuti kada "Antifa" fizički napada obične Amerikance, i hvali sledbenike pokreta "Crni životi su važni" dok terorišu po ulicama, baš kao u Kristalnoj noći.

Proizraelska grupa "Pošteno izveštavanje" već joj je posvetila studiju "Surova prema Jevrejima, blaga prema islamu", zaključivši da je njeno izveštavanje "pristrasno, netačno i puno lažnog morala". Jevreji su sad otišli korak dalje, zahtevom američke Konferencije za jevrejske poslove da Si-En-En treba da otpusti Amanpurovu, jer "ona nije novinarka, već propagatorka".

Amanpurova se brže-bolje izvinila Jevrejima za "bol koju je njena izjava mogla izazvati". To je, što bi rekli Amerikanci, isuviše malo  i isuviše kasno, u odnosu na svu štetu koju je Amanpurova nanela narodima na mnogim meridijanima, decenijama oblikujući globalno javno mnjenje svojim iskrivljenim izveštavanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!