Umislio je dobri i pošteni Basara da su mu "Novosti" krive što mu je još jedna knjiga loša

Komentari (8)

Ljubitelj knjizevnosti

06.02.2021. 17:47

Vekili sam ljubitelj knjizevnosti i pacionirani citac, kako svetskih, tako i domacih knjizevnih dela. Raspolazem ogromnom kucnom bibliotekom u kojoj su i sve Basarine knjige. Medjutim, resila sam da ga vise ne citam. Postalo mi je degutantno i sa nedozvoljenom dozom prostakluka sve sto pise, a prelaskom u Kurir je dibiduz pokazao da nema karakter i da se rukovodi samo lukrativnim momentima. Toliko od bivseg citaca. Nema nista novo, sto vec nije receno i "sazvakano", da procitam u Basarinoj najnovijoj knjizi. Posto ne citam Kurir, vise ne pratim ni njegove kolumne.

Rašo

06.02.2021. 19:40

Наравно да се пљување Срба бодује. Нису Немци купили те новине јер су желели да допринесу напретку Србије, напротив!

Vladimir

06.02.2021. 20:50

Басара никад није био добар писац. Књижевност, као врста уметности, за њега је недостижна! Прочитао сам једну његову књигу и рекао никад више! Таква врста злостављања ми не треба.

Gospodin R

06.02.2021. 23:00

Koliko god da sam se trudio da razumem nešto kad čitam neku Basarinu knjigu, ja ga ipak ništa ne razumem. Na kraju sam odustao i više i ne pokušavam da ga čitam. Jednostavno ne razumem kako ne mogu da ga razumem kad sa lakoćom razumem Tomasa Mana, Andrića, Hesea, Selimovića, Tolstoja, Milutina Uskokovića, Bukovskog, Nenada Ristanovića Staparskog. . . . Možda je ipak problem u meni.