PETKOVIĆ O NAPADIMA NA ZSO: Kurti u panici, otkucava mu sat da ispuni Briselski sporazum

D. M.

10. 02. 2023. u 17:46

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oštro je odgovorio na nove napade premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija na Beograd i Zajednicu srpskih opština.

ПЕТКОВИЋ О НАПАДИМА НА ЗСО:  Курти у паници,  откуцава му сат да испуни Бриселски споразум

Foto: Profimedia

- Jedini koji je u panici jeste Kurti kome odavno otkucava sat da formira ZSO. Zato neka svoje panične napade ne pripisuje Beogradu i Srbima sa KiM koji samo žele poštovanje sporazuma i svojih krucijalnih prava garantovanih Prvim briselskim sporazumom i potonjim sporazumima - poručio je Petković povodom Kurtijevih tvrdnji da je "Beograd, a ne Srbi sa Kosova, traži hitno formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom, jer je u panici i želi što pre kontrolu nad svim opštinama sa srpskom većinom" - poručio je Petković.

On veruje da Kurti dobro razume i razgovetno čita poruke kompletne međunarodne javnosti da je formiranje ZSO predviđeno Briselskim sporazumom obaveza koju mora da ispuni, a ne pitanje njegove samovolje.

Kurti je, inače, naveo i da Beograd "hoće Zajednicu, preko koje će da kontroliše sve opštine i hoće da 10 gradonačelnika izaberu predsednika ZSO, koji će zameniti ministra iz srpske zajednice u našoj vladi".

- Takozvani "ministar" koga Kurti pominje nije ništa drugo do njegov koalboracionista na urušavanju i uništavanju srpske budućnosti na prostoru Kosova i Metohije i, niti predstavlja Srbe, niti će to ikada biti i kao takav on je samo još jedna udarna batina u rukama Prištine i ništa više. Koliko god se Kurti upinjao da osmisli nepostojeće i tanke argumente protiv formiranja ZSO, realnost ga demantuje, a preuzete obaveze moraju da se poštuju jer bez toga nema suštinskog napretka - naveo je Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?