DVOLIČNOST OPOZICIJE: Na čelu protesta rodonačelnik rijalitija u Srbiji

Novosti online

08. 05. 2023. u 15:25

U DELU opozicije koji je odlučio da zloupotrebi tragediju koja je zadesila Srbiju i večeras organizuje politički skup u Beogradu je i Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa.

ДВОЛИЧНОСТ ОПОЗИЦИЈЕ: На челу протеста родоначелник ријалитија у Србији

Foto: Tanjug/Arhiva Novosti

To ne bi bilo neobično da Đilas, koji se sa drugim predstavnicima opozicije utrkuje u optuživanju rijaliti programa, tražeći njihovu zabranu, upravo čovek koji je doveo u Srbiju prvi rijaliti program.

Đilas je onomad kuću Velikog brata podigao baš u Pionirskom parku, gde je trebalo da se održavaju programi za decu i mlade.

I ni Đilas, a ni drugi predstavnici tadašnje vlasti, nisu podnosili ostavke kada su se dešavale stravične tragedije u našoj zemlji.

Samo tokom 2007. godine, u vreme bivše vlasti čiji je najviši nosilac funkcija bio Dragan Đilas, desio se niz tragedija za koje niko iz tadašnje vlasti nije preuzeo odgovornost.

Nikola Radosavljević u Jabukovcu kod Negotina, posle svađe sa suprugom, uzeo je lovačku pušku i nasumice pucajući ubio devetoro komšija, a dvoje ranio, krajem jula.

Bez poziva na proteste 2013.

U Velikoj Ivanči 2013. godine dogodio se stravičan masakr kada je Ljubiša Bogdanović (60) u ranu zoru ubio svojih trinaestoro komšija i rođaka. Na mestu gradonačelnika Beograda se nalazio Dragan Đilas, koji tada nije uputio poziv na proteste a povodom te tragedije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a ukazao je na licemerje opozicije, te podsetio na masovne zločine koji su se dešavali u Jabukovcu, Leskovcu i Velikoj Ivanči, ali i na činjenicu da  tada niko zbog toga nije organizovao masovne demonstracije i tražio ostavke.

- Govorite o ostavkama, pa što niste podneli ostavke kao gradonačelnici 2013. godine, kada se to dogodilo u Beogradu. Što niste podneli u Negotinu, bilo gde? Nije vas interesovalo.

Na to da su postupci opozicije u ovom trenutku loši i štetni po našu zemlju upozorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u Dnevniku RTS.

- To pozivanje na protest to se ne radi nigde u svetu. Razmislite šta ćemo u budućnosti da imamo kada desi neka tragedija. Unosi se potpuni haos u zemlju zato što to neko neodgovoran ili nesposoban da ponudi bilo kakvo rešenje u ovoj situaciji. Danas iz jedne stranke kažu nije bilo policije, a onda šef te žene kaže "mi nećemo policiju u školama i na ulicama". A šta je onda ono što hoćete? Nije problem, udarajte po političarima, ja sam izdržao preko 1000 dana pod demonstracijama. To što radite je veoma loše i štetno za zemlju. To se ne radi u ovakvim situacijama, to nikakvog smisla nema. To je uvreda za žrtve, za sve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (87)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave