ADVOKAT TRAJKOVIĆA: Skandalozno ponašanje Tužilaštva u Prištini - Slađanu određen pritvor pre saslušanja

Novosti online

27. 07. 2023. u 10:50

ADVOKAT Dejan Vasić, branilac Slađana Trajkovića kojem je danas počelo suđenje u Osnovnom sudu u Prištini, izneo je brojne optužbe na rad Suda i Tužilaštva, ističući da je taj sud sebi dozvolio da se svede na "jednog običnog pisara Specijalnog tužilaštva u Prištini".

АДВОКАТ ТРАЈКОВИЋА: Скандалозно понашање Тужилаштва у Приштини - Слађану одређен притвор пре саслушања

Foto: Privatna arhiva

- Ovo je najskandaloznije ponašanje tužilaštva koje sam video za mojih 16 godina rada i preko 10 odbrana u predmetima za ratne zločine. Od spisa predmeta dobili smo samo ono što je tužiteljka htela - rekao je Vasić u sudu.

Dodao je da je Trajkoviću određen pritvor pre nego što je saslušan.

- Kako da se izjasnimo? Sedam meseci je ovaj čovek u pritvoru. Pet puta sam pisao Specijalnom tužilaštvu da nam se omogući da učestvujemo u istrazi, a 30 svedoka saslušala je policija, dok je osam saslušala tužiteljka. Nijednom nas nisu pozvali da nam kažu za šta je Trajković optužen - istakao je Vasić.

Slađan Trajković je početkom novembra meseca prošle godine, zajedno sa drugim kolegama, napustio kosovsku policiju u znak protesta protiv nasilja koje vlasti u Prištini sprovode nad Srbima na severu.

Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova je protiv Trajkovića podiglo optužnicu za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine, u selu Reznik u opštini Vučitrn i okolnim selima.

(kosovo online)

BONUS VIDEO: DOBRO JUTRO CRNA GORO! Vlada krenula za Biogradsko jezero autobusom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!