PREDSEDNIK NAJAVIO: U naredne tri godine u 28 gradova biće urađeno više od 100 fasada

Tanjug

08. 08. 2023. u 18:39

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić najavio da će u okviru priprema Srbije za specijalizovanu međunarodnu izložbu Ekspo 2027, čiji će Beograd biti domaćin, u naredne tri godine biti urađeno više od 100 novih fasada u 28 gradova širom Srbije.

ПРЕДСЕДНИК НАЈАВИО: У наредне три године у 28 градова биће урађено више од 100 фасада

Foto: Printskrin

Vučić je istakao da tu ne računa Beograd, u kojem će najviše toga biti izgrađeno. Predsednik je kazao da će u najvećih 14 gradova, posle Beograda, biti izgrađeno, nešto više od 120 fasada po gradu, a u ostalim manjim gradovima 70 do 80 novih fasada.

Sve to će biti urađeno za manje od tri godine, istakao je Vučić i dodao da fasade neće biti samo okrečene već će potpuno biti izmenjen izgled tih gradova.

- To su ogromne promene za zemlju i biće nam potrebna pomoć mnogo ljudi, od arhitekata do inženjera, jer sve mora da bude gotovo do 1. decemra 2026. godine - rekao je Vučić.

Istakao je da ćemo posle uručivati ključeve od paviljona učesnicima izložbe Ekspo i da zato mora da bude sve spremno pre kraja 2026. godine.

- Imamo svi pomalo strah od toga, jer želimo da na najbolji način predstavimo Srbiju - naglasio je Vučić i dodao će biti promenjen izgled naše zemlje. Ovo će značiti ogroman kvantni skok za ekonomiju naše zemlje i to će mnogo doprineti ekonomskom ratu, naveo je Vučić.

On je kazao da će sledeće godine početak proizvodnje novog modela Stelantisa u Kragujevcu isto mnogo doprineti rastu ,ali da će pripreme za Ekspo u još većoj meri promeniti lice naše zemlje i ubrzati rast privrede, kao i plata i penzija.

BONUS VIDEO: Brnabić: Da li će se u Sloveniji tražiti smene političara zbog elementarnih nepogoda?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (121)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!