KURTIJEVA POLICIJA NE DOZVOLJAVA ULAZAK U POKRAJINU: Treći dan žalosti u srpskim sredinama na KiM, Jarinje i Brnjak i dalje zatvoreni

Novosti Onlajn

28. 09. 2023. u 10:19 >> 10:19

POSLE četiri dana, od juče je dozvoljen ulazak u selo Banjska na Kosovu i Metohiji, gde se u noći između subote i nedelje dogodio sukob u kojem je stradalo troje Srba i jedan Albanac. U srpskim sredinama na KiM danas je treći dan žalosti. Prelazi Brnjak i Jarinje i dalje su zatvoreni iz pravca centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici, dok se saobraćaj u suprotnom smeru odvija bez problema.

КУРТИЈЕВА ПОЛИЦИЈА НЕ ДОЗВОЉАВА УЛАЗАК У ПОКРАЈИНУ: Трећи дан жалости у српским срединама на КиМ, Јариње и Брњак и даље затворени

Foto: D.Z.

Nakon sukoba koji su se u nedelju odigrali u selu Banjska, tzv. kosovska policija je blokirala puteve ka ovom području, a tri dana kasnije dozvolila je pristup selu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova tzv. Kosova je u nedelju zatvorilo prelaze na severu KiM, a u ovom trenutku nije poznato kada će ponovo biti otvoreni.

Situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak je nepromenjena, pa se još uvek, kao prethodnih dana, može izaći sa KiM, ali putnički automobili, pa čak ni pešaci, ne mogu da uđu na Kosovo i Metohiju.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji je treći dan žalosti zbog tragičnog događaja na severu Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije Alekandar Vučić rekao je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sistematski uništava srpski narod na KiM.

Pozvao je Srbe da na miran način dobijemo šta nam pripada, a međunarodnu zajednicu moli da ne pritiska Beograd, jer, kako kaže, znaju oni ko je kriv.

Hodža: Pojačano prisustvo specijalne policije na severu KiM

Generalni direktor tzv. kosovske policije Gazmend Hodža saopštio je da je povećano prisustvo specijalnih jedinica na severu KiM nakon dešavanja u Banjskoj.

Nije izneo detalje o tome koliko su kapaciteti specijalne jedinice ojačani, ali je rekao da je tzv. kosovska policija u stalnoj koordinaciji sa Kforom i Euleksom.

Petković: Zašto tzv. kosovska policija nije dozvolila učešće Euleksa u istražnoj operaciji mesta Banjska

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković upitao je zašto tzv. kosovska policija nije dozvolila učešće Euleksa u istražnoj operaciji mesta Banjska. 

Petković je na Tviteru upitao i zašto je bilo potrebno da tzv. kosovska policija sama obavi istragu, bez prisustva Euleksovih istražitelja, i šta je to što je trebalo sakriti u istrazi. 

BONUS VIDEO: DUGE CEVI OKO MANASTIRA - Kurtijevi specijalci na ulicama naoružani do zuba

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima