DIJASPORA JE UZ VUČIĆA Milićević: Jednoglasna podrška u borbi za mir na Kosovu

Novosti onlajn

29. 09. 2023. u 16:30

PREDSTAVNICI udruženja i organizacija srpske dijaspore iz više evropskih zemalja kontaktirali su prethodna dva dana ministra zaduženog za dijasporu Đorđa Milićevića kako bi mu preneli jednoglasnu podršku koju srpski narod u rasejanju šalje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i državnom rukovodstvu u borbi za očuvanje mira na Kosovu i Metohiji.

ДИЈАСПОРА ЈЕ УЗ ВУЧИЋА Милићевић: Једногласна подршка у борби за мир на Косову

Foto: Novosti

- Nakon Kurtijevog krvoločnog pira u Banjskoj i obraćanja predsednika Republike javnosti tim povodom, dobio sam pozive predstavnika više od 20 naših udruženja koja okupljaju Srbe u Švajcarskoj, Austriji, Nemačkoj, Rumuniji, Sloveniji, Švedskoj, Italiji, Crnoj Gori, Francuskoj, Bosni i Hercegovini, Danskoj, Severnoj Makedoniji... Bili su to zaista veoma emotivni razgovori, puni strepnje, zabrinutosti, osude terora koji sprovodi Kurti nad Srbima. Ono što je zajedničko za sve njih je da su me molili da prenesem njihovu apsolutnu podršku predsedniku Republike Aleksandru Vučiću koji se bori da očuva mir i živote naših sunarodnika u ovim najtežim danima za naš narod na Kosovu i Metohiji. Takođe, svi oni su apelovali da je neophodno jedinstvo svih političkih aktera kojima je na srcu Srbija u ovom odsudnom trenutku kada su naša zemlja i njen predsednik pritisnuti sa svih strana – istakao je u izjavi za naš portal ministar Đorđe Milićević.

Foto: Novosti

Ministar je sa nama podelio i poruke nekih od čelnika Srba u dijaspori i regionu.

Ognjan Krstić, predsednik Saveza Srba Rumunije, poručio je da je vreme da se sve patriotske snage stave pod istu zastavu i pokažu jedinstvo koje će pokazati celom svetu koliko srpskom narodu znači južna pokrajina. 

- Borba za mir i teritorijalni intergitet Srbije koju vodi predsednik Vučić najveći su nacionalni interes i u tome on ne sme da bude sam – poručio je predstavnik Srba u Rumuniji koji je i poslanik u rumunskom parlamentu.

Podršku Vučiću poslao je i Stojan Stevanović, predsednik Udruženja srpskih privrednika Švajcarske, koji je podsetio da se Srbija poslednju deceniju nalazi na putu prosperiteta, da se radi i gradi, a sve zahvaljujući politici koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Svedoci smo i konstantnih napada onih koji Srbiju žele da vide na dnu, te poručujemo da jedino sa predsednikom Vučićem naša država može da sačuva mir i stabilnost, a sve ostalo bi za nju bio najcrnji scenario. U ovim posebno teškim danima za naš narod na Kosovu i Metohiji sigurni smo da samo predsednik Vučić može doneti pravo rešenje – smatra Stevanović.

I Srbi iz Slovenije šalju podršku svom predsedniku i svojoj matici. Vladimir Kokanović iz Saveza Srba Slovenije kaže da naš narod u Sloveniji jednoglasno podržava predsednika Vučića u načinu na koji rukovodi državom i stara se o očuvanju mira i stabilnosti.

- Predsednik je u svom dosadašnjem radu jasno pokazao da jedino on može da se suprostavi Kurtijevoj nacističkoj politici i da je uprkos stravičnim pritiscima moćnika sa Zapada rešen da ni po koju cenu ne prizna otimanje dela srpske teritorije. Pritisci koje trpi i koji se pojačavaju iz dana u dan su sve jači i jači, ali neka zna da nije sam i da ima podršku I nas iz Slovenije – naveo je gospodin Kokanović.

Aleksandar Saša Stanković iz Austrijskog saveza srpskog folklora ističe da predsednik Vučić ima podršku Srba u Austriji dok stoji na braniku otadžbine, dodajući da niko bolje i smelije od njega ne zna i ne može da vodi Srbiju kroz najteže izazove s kojima se suočava. 

- Apsolutno sam siguran da će narod i na izborima koji se najavljuju za decembar svojim glasovima dati mandat strankama koje slede politiku predsednika Vučića da vode zemlju u narednom periodu. Da se nastavi ekonomski razvoj i prosperitet Srbije, što je garant očuvanja mira i ljudskih života na Kosovu i Metohiji. Sve drugo vodilo bi u katastrofu sa nesagledivim posledicama po državu i narod Srbije – poručuje Stanković.

Podršku Vučiću poslali su iz Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji čiji predsednik Ivan Stoiljković, koji je i poslanik u Sobranju, navodi da snažno veruje u politiku koju sprovodi predsednik Srbije u nastojanjima da sačuva državne interese i interese svih naroda koji žive u Srbiji, a posebno i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

-Ovo su teška vremena za našu maticu, zato i stojimo uz predsednika Vučića i naš narod koji trpi strašan terror na Kosmetu. Ali, predaja za Srbiju nikada nije bila opcija niti će biti dok je Vučić na njenom čelu – ističe Stoiljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave