"VODI SE KRAJNJE NEPRIMERENA KAMPANJA..." Udruženje sudija i tužilaca demantovalo navode u teksu "Nove S"

Novosti online

04. 10. 2023. u 18:10

UDRUŽENjE sudija i tužilaca, regovalo je na tekst, koji je objavljen u tabloidu "Nova", a u kome njihov novinar Ivan Milićević pozivajući se na neimenovane izvore "pravi nakaradnu konstrukciju veza u pravosuđu, u dnevno političke svrhe."

ВОДИ СЕ КРАЈЊЕ НЕПРИМЕРЕНА КАМПАЊА... Удружење судија и тужилаца демантовало наводе у тексу Нове С

FOTO: Arhiva novosti

Tekst je objavljen 04.10.2023.godine,a demanti Udruženja sudija i tužilaca prenosimo u celosti:

"Udruženje sudija i tužilaca najoštrije osuđuje tekst koji je potpisao tzv. novinar Ivan Milićević i poziva Udruženja novinara da osude ovakva tabloidna pisanja.

Naime tzv. novinar se u svom tekstu poziva na neimenovani izvor praveći nakaradnu konstrukciju veza u pravosuđu, a u dnevno političke svrhe, čime se pravi ozbiljna šteta i pravosudnom sistemu uopšte, a posebno nosiocima pravosudnih funkcija.

U pokušaju da javnosti lažno predstavi da postoje neki čudni koruptivni odnosi u pravosuđu, autor ovog teksta, tendenciozno zanemaruje činjenicu da su sudija Ivana Josifović i advokat Goran Petronijević supružnici, a ne lica u „bliskoj vezi“, što je svim „neimenovanim izvorima“ moralo biti poznato, te ukoliko nije, jasno je da se ne radi o pouzdanom izvoru, što dodatno ukazuje na neistinitost i zlonamernost ovakvog teksta.

Nadalje, Goran Petronijević je advokat koji zastupa veliki broj i okrivljenih  i oštećenih lica u najtežim postupcima, upravo zbog sopsvenog ugleda, pa njegovo zastupanje Milana Radojičića, kao ni bilo kog od njegovih mnogobrojnih klijenata se nikako ne može staviti u kontekst privatnog života advokata Petronijevića i sudije Josifović, sto je u ovom tekstu urađeno tendenciozno, sa namerom da se i na ovaj način nedozvoljeno utiče na rad pravosudnih organa, posebno Višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića, koji bi ovako proizvoljnim tumačenjem mogao biti doveden u vezu sa skoro svakim postupkom u državi, imajući u vidu da Udruženje sudija i tužilaca broji više od 600 članova, među kojima su i sudije i tužioci čiji su supružnici takođe advokati.

Udruženje sudija i tužilaca obaveštava javnost da se u ovom i sličnim tabloidima u dužem vremenskom periodu vodi krajnje neprimerena kampanja i protiv predsednika Udruženja Nenada Stefanovića, i protiv samog Udruženja, sto jasno ukazuje na nameru i ciljeve koje isti žele da postignu, odnosno da jedno brojno Udruženje marginalizuju, favorizujući neka druga udruženja, pa bi se lako moglo zaključiti da ovakvi tekstovi ne predstavljaju objektivnu kritiku pravosuđa, već su motivisani drugim ciljevima" navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Šiptarske ubice, lobisti, NATO opozicija i lažne patriote na istom zadatku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)