ČELSI ŽELI U EVROPU: Pobeda nad ''čekićarima'' je imperativ kako bi imali šanse za to

V.M.

05. 05. 2024. u 07:45

U 36. kolu Premijer lige gledaćemo mali londonski derbi između Čelsija i Vest hema koji će se odigrati na ''Stamfor bridžu'' od 15 časova.

ЧЕЛСИ ЖЕЛИ У ЕВРОПУ: Победа над чекићарима је императив како би имали шансе за то

Foto Profimedia

Iako je odigrao ispod očekivanja ove sezone, Čelsi ima priliku da se u završnici sezone dokopa evrospkog fudbala iduće sezone. Trenutno su osmi na tabeli i zaostaju tri boda za Junajtedom, odnosno pet za Njukaslom koji je odigrao meč više, mada treba napomenuti da će sedma pozicija voditi u Ligu konferencija ukoliko Siti osvoji FA kup u kojem igra finale upravo protiv ''crvenih đavola''.

''Plavci'' su sa vremena na vreme pokazivali svoj kvalitet ove sezone, jedna od takvih utakmica bila je ona sredinom nedelje kada su savladali Totenhem (2:0), ali konstantnost ekipe je bila veliki problem i izvan Kola Palmera (20 golova, devet asistencija) ne može se reći ni za jednog igrača da je pružao dobre igre u kontinuitetu.

Svakako da veliki novac uložen u ovu ekipu nije opravdan, ali igranje u Evropi bi bilo korak napred za Čelsi koji je prošle godine bio još gori završivši Premijer ligu na katastrofalnom 12. mestu.

Maurusio Poketino je pod velikim pritiskom, postavljaju se pitanja da li će i iduće godine biće na klupi ''plavaca'' i sigurno bi mu igranje u nekom evrospkom takmičenju dosta pomoglo u tome.

Sa druge strane, šef struke ''čekićara'' Dejvid Mojes proživljava svoje poslednje dane na klupi Vest hema. Mnogi su bili skeptični kada je pre par godina dobio posao, ali odradio ga je i više nego dobro. Pored toga što je ekipu pomerio iz donjeg u gornji dom, redovno je igrao u evropskim takmičenjima, a usput je osvojio prvi trofej od 1980. osvojivši Ligu konferencija prošle sezone.

Očigledno je da je najava njegovog odlaska poremetila ekipu, Vest hem je upisao samo jednu pobedu na poslednjih pet prvenstvnih utakmica, a uz to je eliminsan iz četvrtfinala Lige Evrope od Leverkuzena.

Zbog tih slabih nastupa, završnicu sezone dočekuju na devetom mestu i vrlo verovatno će tu ostati do samog kraja, jer im je pored današnjeg susreta ostali mečevi sa Sitijem i Lutonom.

Što se tiče istorijata međusobnih duela, goleade su redovna pojava na mečevima ovih gradskih rivala i na minula tri obračuna obe ekipe su postizale barem po gol.

Na prvom ovosezosnkom susretu Vest hem je slavio sa 3:1, a mi verujemo da će se ''plavci'' danas na ''Stamfor bridžu'' osvetiti za taj poraz.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

SPEKTAKL NA VEMBLIJU: Bolton i Oksford vade poslednju vizu za Čempionšip