MALI ODGOVORIO MARINIKI TEPIĆ: Da sam bio snishodljiv, pobegao bih glavom bez obzira uplašen od najvećeg tajkuna u našoj zemlji ikada

Novosti online

25. 10. 2023. u 15:29

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je u sudskom procesu sa Draganom Đilasom pokazao da li je bio snishodljiv i da li se plašio Đilasa.

МАЛИ ОДГОВОРИО МАРИНИКИ ТЕПИЋ: Да сам био снисходљив, побегао бих главом без обзира уплашен од највећег тајкуна у нашој земљи икада

Foto: Printskrin

On je tako odgovorio poslanici SSP Mariniki Tepić koja je rekla da je ministar Mali bio snishodljiv prema Draganu Đilasu tokom sudskog procesa koji je okončan pravosudnom presudom u njegovu korist.

- Kaže bio sam snishodljiv. Pa da sam bio snishodljiv, pobegao bih glavom bez obzira uplašen od najvećeg tajkuna u našoj zemlji ikada, pa se ne bih pojavio na tom suđenju. Ali šta se desilo? Pojavio sam se i pobedio - rekao je Mali u Skupštini Srbije obraćajući se poslanicima i odgovarajući poslanici Tepić, tokom rasprave o amandmanima na medijske zakone.

Mali je ponovo pročitao presudu iz koje se jasno vidi da je sud presudio u njegovu korist, a po tužbi Dragana Đilasa za izgovorene reči, koje su ga okarakterisale – lopovom.

- Da pročitam ponovo tu presudu. Kaže, odbija se kao neosnovan tužbeni zahtev jer je Dragan Đilas kada sam ga nazvao lopovom, on je mene tužio za duševnu bol. Međutim, taj tuženi zahtev tužioca Dragana Đilasa kojim je tražio da se obaveže tuženi Siniša Mali na ime nematerijalne štete u vidu duševnih bolova, zbog povrede časti i ugleda uzrokovane izjavom tuženog, kojom je označio tužioca kao osobu koja krade, isplati iznos od 500.000 dinara, odbijen je kao neosnovan i sud je obavezao Dragana Đilasa da meni kao tuženom isplati iznos od 69.900 dinara - objavio je Mali.

Ministar je rekao da je verovatno on prvi u Srbiji koji je dobio neki novac od Dragana Đilasa.

- Verovatno sam prvi koji je neki novac dobio od Dragana Đilasa, i imam izvršenje te presude. Retka sam osoba koja je nešto dobila od najvećeg lopova u istoriji Srbije. On se zatim žalio što uvažena narodna poslanica (Tepić) nije rekla. Podneo je reviziju Kasacionom sudu, 23. decembra 2022. godine. Ali i tu se odbija kao neosnovana revizija tužioca izjavljena protiv presude Apelacionog suda - naveo je on.

Ministar je istakao da je Đilasa dobio i na prvom i na drugom nivou na sudu i „pokazao zašto je lopov, kako je krao“.

- Sud je rekao to je opravdano i na jednom i na drugom nivou, još sam dodatno zaradio neki dinar. Tako da, to je prava ekonomija - dodao je Mali.

On je na kraju podsetio da je Dragan Đilas 619 miliona evra uzeo dok je bio gradonačelnik Beograda i dok je obavljao javnu funkciju.

- Firme u njegovom vlasništvu imale su ugovore sa preduzećima u vlasništvu grada Beograda. Gde ćete veći primer korupcije nego taj, pri čemu je njegova agencija imala ugovor sa Narodnim muzejom koji je 13 godina bio zatvoren. U svakom slučaju, snishodljivo sam prišao sudskom postupku, pobedio, uzeo novac pokazao i dokazao ko je Dragan Đilas - zaključio je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave