MALI ODGOVORIO NA IZJAVE NIKEZIĆA: EKSPOnencijalni rast predizborne gluposti

Novosti online

02. 11. 2023. u 13:27

MINISTAR finansija Siniša Mali istakao je da je jedna u nizu gluposti od strane Đilasove opozicije i pitanje Dušana Nikezića, potpredsednika SSP-a, o tome da li je EKSPO isplativ.

МАЛИ ОДГОВОРИО НА ИЗЈАВЕ НИКЕЗИЋА: ЕКСПОненцијални раст предизборне глупости

Foto: Instagram/mali_sinisa

Odgovor Malog na konstatacije Nikezića pročitajte u nastavku:

"Sasvim je očekivano, sada kada je ozvaničena predizborna trka u Srbiji, da ćemo u narednih 45 dana biti zatrpani predizbornim glupostima opozicije. Čak, sasvim je realno da ćemo biti svedoci njihovog EKSPOnencijalog rasta.

Evo već danas se Dušan Nikezić, potpredsednik SSP-a, naglas glupo pita da li je EKSPO isplativ i zašto onda Vlada Srbije subvencioniše do 20 odsto vrednosti investicije za izgradnju hotela.

Pre toga, naši građani bi morali da se zapitaju da li uopšte treba posvećivati vreme nekome toliko površnom da ni vesti detaljno ne pročita. Jer, Vlada nije ograničila izgradnju novih hotela na EKSPO lokaciji u Surčinu, već je jasno naznačeno za izgradnju hotela u čitavom beogradskom regionu, dok je uveliko na snazi Uredba koja podstiče ulaganje u hotelijersku industriju u klimatskim i banjskim čitave Srbije jer do 2027. moramo da proširimo smeštajne kapacitete kako bismo primili veliki broj gostiju u kratkom roku.

Dalje, u kom to univerzumu bilo koji običan čovek, a kamoli neko ko sebe predstavlja kao ekonomskog stručnjaka i daje predloge za upravljanje srpskim javnim finansijama, može i da pomisli, a tek se zapita da li je isplativo da se u Srbiju slije ceo svet, više od tri miliona ljudi koji će ovde platiti noćenje, jesti u našim restoranima, kupiti suvenire, sklopiti poslove i dalje u svet poneti lepe priče iz gostoljubive Srbije...

Jasno mi je da opoziciju u doba predizborne kampanje EKSPO žulja i boli, gotovo jednako kao izborni poraz 2012. jer je toliko velika stvar za Srbiju što će nam tada doći svet da ne postoji projekat, niti ideja koja bi mu parirala, naročito u predizbornoj kampanji..

To je svima jasno.

A to boli jer podseća na tu 2012. i jasno pokazuje kako ćemo imati reprizu opozicionih boli i ove 2023. godine, 17. decembra.

Jer, ni 11 godina kasnije nekadašnja vlast, a današnja opozicija predvođena Draganom Đilasom, nije uspela ni da shvati kako je to SNS ekonomski preporodio Srbiju, kako smo doveli investitore, otvorili radna mesta, podigli plate i penzije, zavredeli međunarodni ugled, kako smo eksponencijalno rasli u svakom ekonomskom segmentu u poslednjoj deceniji" poručio je ministar Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona