ODGOVOR SNS JELENI SPIRIĆ: Mamograf u leskovačkoj bolnici će početi sa radom sledeće nedelje, kada prođu sve bezbednosne procedure

Novosti online

05. 11. 2023. u 16:31

SRPSKA napredna stranka odgovorila je na navode koje je iznela Jelena Spirić o tome da mamograf koji je predsednik Republike Aleksandar Vučić prilikom nedavne posete Leskovcu doneo, još nije stavljen u funkciju.

ОДГОВОР СНС ЈЕЛЕНИ СПИРИЋ: Мамограф у лесковачкој болници ће почети са радом следеће недеље, када прођу све безбедносне процедуре

foto: I. Mitić

Prilikom predaje mamografa Opštoj bolnici Leskovac naglašeno je da isti ne može odmah da počne sa radom već je potrebno sprovesti određene procedure kako bi mamograf bio bezbedan za pacijente i osoblje u bolnici.

Ovakav aparat zahteva određenu prostoriju, posebno opremljenu i prilagođenu, i stručna lica iz Instituta Vinča su morala proveriti nivo zračenja aparata.

Nijednog trenutka nije bilo naglašeno da će mamograf početi sa radom istog trenutka.

Navedene procedure su u toku, osoblje bolnice je u stalnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja, i očekuje se na u narednim danima, u toku naredne nedelje, sve procedure budu završene, a mamograf bezbedno pušten u rad.

Kada je reč o Medicinskoj školi, lokalna samouprava je reagovala odmah, nabavljeni su radijatori, koji čak i nisu u stalnoj upotrebi imajući u vidu visoke dnevne temperature, a pored toga privode se kraju radovi na toplovodu koji vodi do navedene škole što znači da će sistem grejanja biti uspostavljen vrlo brzo.

Ovakav način saopštenja je čist politički pokušaj gospođe Spirić da na leđima predsednika Aleksandra Vučića skuplja poene, jer svojim imenom i imenom stranke koju predstavlja ne može dopreti daleko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave