VUČIĆ: Predstavnici najmoćnijih francuskih vinarija na "Wine Vision" festivalu u Beogradu

Novosti onlajn

10. 11. 2023. u 20:39

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će na predstojećem festivalu vina "Wine Vision by Open Balkan" koji će biti održan od 16. do 19. novembra u Beogradu učestvovati predstavnici najmoćnijih francuskih vinarija.

ВУЧИЋ: Представници најмоћнијих француских винарија на Wine Vision фестивалу у Београду

Foto: Printscreen/Pink

Vučić koji boravi na mirovnom forumu u Parizu rekao je za RTS, da je danas o o festivalu razgovarao sa mnogim zvaničnicima iz regiona.

- O tome sam sa svim ljudima iz regiona razgovarao. I sa predstavnicima francuskih kompanija. Neke od najmoćnijih francuskih vinarija će doći u Beograd na "Wine vision". Pozivam sve ljude u Srbiji da dođu na sajam. Biće veličanstveno i divno. To će biti, de fakto treći ili četvrti sajam vina po veličini u celoj Evropi. Dakle, svakako, Vinitaly, Dizeldorf i nisam siguran da postoji još jedan koji bi mogao da bude jači od ovoga, rekao je Vučić.

Naglasio je da će na festivalu pored velikog broja vinarija iz Srbije učestvovati i brojne vinske kuće iz regiona i čitavog sveta.

- Biće ogroman broj kompanija iz inostranstva, 325 stranih vinarija će biti prisutno. Među njima 66 iz Severne Makedonije, 21 iz Albanije. Biće prisutno 300 vinarija iz Srbije. Dakle, svi će imati priliku da se predstave na jednom izvanrednom događaju, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: VUČIĆ O HOVENIJEROVIM IZJAVAMA - Ako je nešto u skladu sa ustavom tzv. Kosova, a što smo pregovarali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove