TEROR NE PRESTAJE: Kurtijeva policija uklonila sirenu za uzbunu u Severnoj Mitrovici

Novosti online

21. 12. 2023. u 12:21

PRIPADNICI tzv. Kosovske policije uklonili su juče tokom popodnevnih sati sirenu za uzbunu koja se nalazila na jednoj zgradi u Ulici kralja Petra u Severnoj Mitrovici.

ТЕРОР НЕ ПРЕСТАЈЕ: Куртијева полиција уклонила сирену за узбуну у Северној Митровици

Foto: D.Milovanović

Tragom informacija o tome koje su se pojavile na društvenim medijima, Kosovo onlajn saznaje da se akcija dogodila u popodnevnim satima.

Više policajaca ušlo je u zgradu u Ulici kralja Petra i odatle iznelo sirenu za uzbunu koja je u poslednje vreme najviše korišćena za upozoravanje na upade specijalnih jedinica tzv. Kosovske policije.

Kosovska policija je u junu 2019. godine pokrenula čak i istragu o tome ko je naredio upotrebu sirene za uzbunu. Tadašnji ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova Ekrem Mustafa rekao je da je policija pokrenula istražni postupak i da se prikupljaju informacije o krivičnom delu.

- Puštanje sirene je zabrinjavajuće. Zahtevam da saznamo ko je pustio sirenu. Ja sam u obavezi, zato što sirena nije sredstvo kojim se upozorava na sprovođenje policijske akcije na teritoriji države. Građani su bili u panici kada je sirena puštena. To je delo koje država mora da kazni. Istraga je u toku, policija ne spava. Imamo informacije - govorio je Mustafa.

Sirene koje su korišćene u Severnoj Mitrovici bile su tema i lokalne skupštine Južne Mitrovice, čiji su odbornici jednoglasno doneli odluku o zabrani upotrebe sirena za uzbunu u Severnoj Mitrovici.

BONUS VIDEO: NIŠTA OD ŠTRAJKA GLAĐU: Evo gde je i šta radi Miroslav Aleksić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave