VUČIĆ UNEO BADNJAK U PREDSEDNIŠTVO, PA UGOSTIO SRPSKU DECU IZ MAKEDONIJE: Srećan Božić svima, posebno našem stradalnom narodu na KiM (VIDEO)

Novosti online

06. 01. 2024. u 09:13 >> 09:34

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, na Badnji dan, 6. januara, decu srpske nacionalnosti iz Republike Severne Makedonije, koja borave u poseti Beogradu povodom božićnih praznika.

ВУЧИЋ УНЕО БАДЊАК У ПРЕДСЕДНИШТВО, ПА УГОСТИО СРПСКУ ДЕЦУ ИЗ МАКЕДОНИЈЕ: Срећан Божић свима, посебно нашем страдалном народу на КиМ (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Tom prilikom, predsednik je razgovarao sa decom i podelio božićne paketiće.

Predsednik Vučić prvo je uneo badnjak u Predsedništvo, nakon čega je zapalio sveću.

Foto: Printskrin

Po unošenju badnjaka započela je liturgija.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vučić sa srpskom decom iz Severne Makedonije

Predsednik je na početku poželeo svima dobrodošlicu.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Draga deco i učitelji, vaspitači, nastavnici. Hvala vam što ste danas u Beogradu, u Srbiji. Svima koji dolazite iz Skoplja, Kumanova, Bitolja, Tetova, srećan sam što na Badnji dan mogu da vas ugostim. Čini mi se da je vladika Nikolaj Srbima najbolje opisao Božić - rekao je Vučić, nakon čega je pročitao reči vladike Nikolaja.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Želim da uputim čestitke za Božić, našem narodu u Republici Srpkoj, Crnoj Gori, BiH, a pre svega našem stradalnom narodu na delu Srbije, KiM, i hvala vam što čuvate srpsko ime i prezime, sprska ognjišta, srpsku kuću. Želim svima sreću i radosniju godinu nego što je bila 2023 - rekao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (80)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori