OTELI GA KOD PRIZRENA: Svedok u Hagu pričao o zatočeništvu, posle njega govorila rođaka žrtve koju su ubili pripadnici tzv. OVK

S.S.R.

29. 01. 2024. u 15:46

Na suđenju nekadašnjem lideru tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju i njegovim saradnicima Jakupu Krasnićiju, Redžepu Selimiju i Kadriju Veseliju danas su svedočila dva svedoka, oba pod merama zaštite.

ОТЕЛИ ГА КОД ПРИЗРЕНА: Сведок у Хагу причао о заточеништву, после њега говорила рођака жртве коју су убили припадници тзв. ОВК

Foto: Printskrin

Najpre se pojavio svedok pod oznakom W02082, kojeg su pripadnici OVK, po navodima tužilaštva, oteli i zatočili na području Prizrena u junu 1999. godine.  Nakon što je završio iskaz, tužilaštvo je pozvalo narednog svedoka W04870.

Prema navodima tužioca, iskaz ove osobe, 43. svedoka po redu, odnosi se na slučaj jedne od žrtava, ubijene nakon hapšenja i zatočenja od strane pripadnika tzv. OVK u zoni Lab.

- Ona će govoriti o tome kako je saznala šta je bilo sa rođakom, šta je saznala i kako je to uticalo na njenu porodicu - rečeno je u najavi svedoka.

Tači, Veseli, Krasnići i Selimi terete se za ratne i zločine protiv čovečnosti, najmanje 102 ubistva, protivpravna zatvaranja, mučenja na Kosovu i Metohiji i na severu Albanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)