KURTIJEV TEROR NA KOSMETU POSTAO NEIZDRŽIV: Raseljeni Srbi sa KiM najavljuju tročasovne blokade na Merdaru

D. Z.

05. 02. 2024. u 08:45

U ZNAK solidarnosti sa sunarodnicima na Kosovu i Metohiji, raseljeni Srbi sa Kosmeta na području kuršumlijske opštine najavili su za danas protest i blokadu puta na deonici magistralnog puta Niš-Priština, u mestu Rudare.

КУРТИЈЕВ ТЕРОР НА КОСМЕТУ ПОСТАО НЕИЗДРЖИВ: Расељени Срби са КиМ најављују трочасовне блокаде на Мердару

Prelaz Merdare / Foto AP

Kako je najavljeno u saopštenju za javnost, teror koji preživljava srpski narod na Kosovu i Metohiji postao je neizdrživ, a politika koju vodi Kurtijev režim najviše će, kako navode, naškoditi poštenom narodu na Kosovu i Metohiji, bez obzira na nacionalnost.

U saopštenju za javnost Udruženja raseljenih Srba sa Kosova i Metohije sa sedištem u Kuršumliji zahteva se od vlasti u našoj zemlji da od međunarodnih organizacija zahtevaju zaustavljanje terora i hapšenje nevinih Srba na Kosmetu, uspostavljanje mira i poštovanje Rezolucije 1244, kao i stvaranje uslova za povratak raseljenih Srba na Kosovo i Metohiju.

"Blokada puta će biti svakog ponedeljka u trajanju od tri sata, od 12 do 15 časova, i to do prestanka svakodnevnog terora nad našim narodom na Kosovu i Metohiji. Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod, postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama“, navodi se u saopštenju Udruženja raseljenih Srba, okupljenih oko Inicijativnog odbora Srba iz Podujeva i sa Kosova i Metohije.

 

BONUS VIDEO:

EVO KAKO KURTIJEVI SRBI VODE LEPOSAVIĆ: Izdala Srbiju i Srbe pa šmrče kokain u opštini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave