ZAVRŠENA BLOKADA PUTA KOD RUDARA: Masovnije okupljanje Srba raseljenih sa KiM i nastavak blokade sledećeg ponedeljka (FOTO/VIDEO)

D. Z.

05. 02. 2024. u 14:03

"ZBOG naših ljudi koji su u vozila sa bolesnima i malom decom krenuli put centralne Srbije, danas smo blokirali nakratko ovaj putni pravac, i zbog toga smo danas ranije završili blokadu".

ЗАВРШЕНА БЛОКАДА ПУТА КОД РУДАРА: Масовније окупљање Срба расељених са КиМ и наставак блокаде следећег понедељка (ФОТО/ВИДЕО)

foto d.z.

"A ovde smo se okupili u znak solidarnosti sa Srbima na Kosovu i Metohiji koji su na meti svakodnevnog Kurtijevog terora. Jer vlast u Prištini se toliko osilila da su naši sunarodnici u svakodnevnoj nemilosti prištinskih vlasti".

Foto: D.Z.

Ovo je danas povodom blokade deonice puta Niš‒Priština, na relaciji od Merdara prema Kuršumliji, u kuršumlijskom mestu Rudare, istakao Dejan Milošević, koji je ispred udruženja Gvozdeni puk dao podršku raseljenim Srbima sa Kosova i Metohije koji su u znak solidarnosti sa Srbima sa KiM organizovali jednoiposatnu blokadu puta.

Foto: D.Z.

On je ponovio da su zahtevi raseljenih lica sa Kosova i Metohije koji su utočište pronašli na području kuršumlijske opštine, a koji su organizatori blokade puta, da se prestane sa svakodnevnim terorisanjem Srba na KiM, da se poštuju dogovori Beograda i Prištine, da se oslobode nevino uhapšeni Srbi iz kosovskih zatvora, da se prestane sa ugrožavanjem života i imovine Srba na Kosovu i Metohiji... 

Inače, danas je blokada puta trajala u znak upozorenja samo sat i po vremena, ali su organizatori najavili narednu blokadu za sledeći ponedeljak.

 

BONUS VIDEO:

EVO KAKO KURTIJEVI SRBI VODE LEPOSAVIĆ: Izdala Srbiju i Srbe pa šmrče kokain u opštini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave