ZLATAN ARSIĆ (46) ZA "NOVOSTI": Jedva sam čekao da zagrlim ćerke

Dragana ZEČEVIĆ

07. 02. 2024. u 11:27

OSEĆAM se kao slobodan čovek, ali i kao čovek koji je ni kriv ni dužan proveo 11 meseci u pritvoru. Ali bez obzira na nepravdu koja mi je naneta, srećan sam jer sam opet sa porodicom. Suprugu Zoricu sam viđao tokom poseta i na suđenju, ali decu nisam. Jedva sam čekao da dođem kući i da ih zagrlim... Posebno mi je bilo teško kada mi je najmlađa ćerkica Anastasija slala crteže.

ЗЛАТАН АРСИЋ (46) ЗА НОВОСТИ: Једва сам чекао да загрлим ћерке

foto privatna arhiva

Ovo nam je juče rekao Zlatan Arsić (46), iz sela Ajnovca, u opštini Kosovska Kamenica na KiM, kojeg je sudsko veće Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini u ponedeljak oslobodilo krivice za navodni ratni zločin, odnosno za paljenje kuće i maltretiranje jednog Albanca. On ne želi da govori o motivu Albanca koji ga je prijavio, a kojeg poznaje, jer se, kaže, na tom području svi međusobno znaju.

- Znam da nisam kriv i, iskren da budem, jako sam verovao da će sudsko veće doneti oslobađajuću presudu. Posebno što nema dokaza da sam počinio delo za koje su me teretili - kaže ovaj otac tri devojčice, od 18, 16 i devet godina.

Arsić je radio dve decenije u kosovskoj policiji, što je još jedan dokaz da su optužbe na njegov račun bile neosnovane. Zato i kaže da je tokom boravka u pritvoru bio ljut, besan, ali i tužan što je bez razloga odvojen od porodice. Sada je ponovo na slobodi, na veliku radost supruge, kćerki, roditelja Ružice i Predraga, ali i komšija i prijatelja.

Na pitanje kako su se prema njemu ophodili u pritvoru u Podujevu, kaže da su to, ipak, njegove kolege policajci, i potvrđuje naša saznanja da su srpske čuvare sklonili iz dela zatvora u kojem se nalaze pritvoreni Srbi. On je zahvalan Kancelariji za KiM koja je obezbedila odbranu, kao i advokatima Vasiliju Arsiću i Dejanu Vasiću. Napominje i da u selu Ajnovcu živi oko 150 Srba, kao i da na području opštine nema značajnijih međuetničkih incidenata, kao i da ih nije bilo ni tokom 1999. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)