NASILJE I GOVORI MRŽNJE PROTIV CRKVE I NARODA: "Nasiljem protiv Srbije" bi da nas vrati u godine nemira uz pomoć Zapada

Novosti online

07. 03. 2024. u 12:21

DA li ima neko razuman u redovima opozicije kome je njegova država važnija od stranog novca i ko će da se suprotstavi svemu lošem što se radi?

НАСИЉЕ И ГОВОРИ МРЖЊЕ ПРОТИВ ЦРКВЕ И НАРОДА: Насиљем против Србије би да нас врати у године немира уз помоћ Запада

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Govori mržnje, vređanja i huškanja od pripadnika koalicije "Nasiljem protiv Srbije" i njima naklonjenih medija su toliko uzeli maha da se u društvu pravi atmosfera linča, crtajući na taj način mete na čelu nedužnih ljudi.

Sveštenik B. M. iz Novog Sada fizički je napadnut juče u poslepodnevnim časovima, u novosadskom naselju Liman, prilikom obavljanja redovnih parohijskih dužnosti, saopšteno je iz Eparhije bačke.

- Očigledno je da je ovaj napad motivisan svakodnevnim i sve izražajnijim medijskim pohodima na Srpsku pravoslavnu crkvu, naročito poslednjih meseci i dana, kada se na direktnom udaru poznate medijske anticrkvene i antisrpske armade ponovo našla Eparhija bačka i njena Crkvena opština novosadska zbog misijske delatnosti u srpskom narodu, očigledno uspešne - piše u saopštenju Eparhije bačke.

Konstantno potpirivanje građana proteklih nedelja putem društvenih mreža i tajkunskih medija, finansirano od stranih službi sa ciljem destabilizacije Srbije, dovelo je do toga da se nešto ovako dogodi.

Da li ima neko razuman u redovima opozicije kome je njegova država važnija od stranog novca i ko će da se suprotstavi svemu lošem što se radi? Da li postoji neko u koaliciji "Nasiljem protiv Srbije" ko neće prodati svoj narod zarad sopstvenih ciljeva?

Podsticanje i podstrekivanje mržnje od strane opozicije koja je izgubila svaki kompas koga napada, ali nije i zarad čega (zarad ličnih interesa), stvara agresiju koja se pretvara u nasilje protiv svakoga ko im se "nađe" na putu iako je ni kriv ni dužan.


Hoće da nas vrate uz pomoć finansiranja Zapada u godine nemira

U saopštenju Eparhije bačke se dodaje: "poslednjih dana su rečeni mediji i njihovi pokrovitelji svoj govor mržnje usmerili protiv želje i inicijative pravoslavnih vernika da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu, gde više desetina hiljada vernika nemaju svoju parohijsku crkvu"

Ovde vidimo konkretan primer kako negativni narativi potpiruju nasilje i kako pokušavaju uz pomoć finansiranja sa Zapada da nas vrate u godine nemira, javašluka, svađa, da nas razjedine kao narod, a sada udaraju i na ono najsvetije, na crkvu, veru i Boga.

Svi koji su vekovima unazad bili protiv Srbije udarali su na crkvu i njeno sveštenstvo. Svi oni koji su i danas protiv Srbije i njenog naroda čine isto to, a čitava propaganda opozicije je zapravo ogoljena mržnja prema svemu što predstavlja nacionalne vrednosti, mir, prosperitet, slobodu i stabilnost.

Njih ne zanimaju posledice onoga što govore i pišu, što je jedan nedužan čovek napadnut tokom svojih parohijskih dužnosti, što remete svaku mogućnost napretka našeg naroda i zemlje.

(24sedam.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!