PRIŠTINSKI MEDIJI RAZAPELI BISLJIMIJA: Tvrdio da neće pregovarati o dinaru - pa podvio rep (FOTO)

Novosti onlajn

19. 03. 2024. u 13:20

MEDIJI u Prištini razapeli su Besnika Bisljimija, glavnog pregovarača Prištine u dijalogu sa Beogradom, zbog sopstvenih reči, koje je doskora izgovarao, a već danas ih porekao, i podvio rep.

ПРИШТИНСКИ МЕДИЈИ РАЗАПЕЛИ БИСЉИМИЈА: Тврдио да неће преговарати о динару - па подвио реп (ФОТО)

Foto: Raporteri/Printscreen

Naime, kako piše "Reporteri", Besljimi je pre samo mesec dana tvrdio da je dinar tema o kojoj "ne pregovaraju". Samo mesec dana kasnije, Bisljimi je podvio rep i otišao u Brisel da pregovara, između ostalog, baš o toj temi!

"O toj temi ne pregovaramo, izjava koju je pre mesec dana dao Bisljimi koji se danas nalazi u Briselu zbog pitanja dinara. Pitanje dinara je danas u Briselu okupilo komesara za dijalog EU Miroslava Lajčaka i glavne pregovarače Srbije Petra Petkovića i (tzv.) Kosova Besnika Bisljimija. Trenutno se odvijaju odvojeni sastanci sa Lajčakom, a još uvek se ne zna da li će doći do trilateralnog sastanka. Besnik Bisljimi je pre mesec dana potpuno odlučan govorio da ovakvi sastanci nisu za glavne pregovarače i da će on u Brisel putovati samo radi diskusija o Osnovnom sporazumu. Bisljimi je tada tvrdio da je Lajčak prekršio svoje principe jer je nametnuo temu bez prethodne saglasnosti strana"  navodi "Reporteri" u tekstu. 

Foto: Raporteri/Printscreen

Prištinski medij dalje navodi da se "ova Bisljimijeva izjava sada raspada, zatičući ga na sastanku u Briselu upravo o pitanju dinara, za koji je u svim svojim izjavama čvrsto tvrdio da mu takva tema ne pripada, kao glavnom pregovaraču". 

BONUS VIDEO:

KAKVA SRAMOTA! Aleksić krenuo da nasrne na profesora Radenovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)