"PODGREVANO IZNUTRA I SPOLJA" Putin o sukobu u Jugoslaviji i bombardovanju SRJ

Novosti onlajn

25. 03. 2024. u 09:25

UNUTRAŠNjI sukob koji je doveo do događaja u Jugoslaviji 1999. godine, podgrevan je iznutra i spolja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu za film „Beograd“ televizijskog kanala „Rusija“.

ПОДГРЕВАНО ИЗНУТРА И СПОЉА Путин о сукобу у Југославији и бомбардовању СРЈ

Foto Tanjug/AP

- Prvi korak je, naravno, bio problem unutrašnjeg sukoba. Neću sada procenjivati ko je i za šta kriv, ko je kakvim ciljevima težio. To je, svakako, podgrevano i iznutra i spolja - istakao je ruski lider.

Putin je naglasio da je upravo to i „dovelo do takve unutrašnje konfrontacije i suštinski do veoma teškog građanskog rata“.

Prethodno, predsednik Rusije je ocenio da je bombardovanje Jugoslavije pre 25 godina velika tragedija i ocenio da su dejstva Zapada bila nedopustiva i da su, u suštini, pokrenula rat u Evropi.

Svetska premijera dokumentarnog filma „Beograd“ održana je u Ruskom domu 24. marta, tačno 25 godina nakon što su prve bombe agresora pale na srpsko tlo. Film je istog dana emitovan i na ruskoj državnoj televiziji „Rusija 1“.

U filmu učestvuju očevici i političari, posmatrači i neposredni učesnici tih tragičnih događaja. Film prikazuje njihov odnos prema bombardovanju Srbije koji se desio pre tačno dve i po decenije.

Prvi put nakon pobede na predsedničkim izborima za film je govorio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin. U filmu učestvuju i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril, ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov i drugi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!