SVI VIDE KOLIKO SE PREDSEDNIK BORI, TO ĆE GENERACIJE CENITI Brnabić o Vučićevom govoru: Branio je interese Srbije uprkos podlim pokušajima

Милица Шкорић
Milica Škorić

24. 04. 2024. u 11:00

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić je prilikom gostovanja na TV Pink govorila o nacionalnim interesima i predsedniku Vučiću koji se sve vreme trudi da ih odbrani.

СВИ ВИДЕ КОЛИКО СЕ ПРЕДСЕДНИК БОРИ, ТО ЋЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ЦЕНИТИ Брнабић о Вучићевом говору: Бранио је интересе Србије упркос подлим покушајима

Foto: Printskrin

Komentarišući prethodna događanja u Njujorku, kao i izjave opozicije po tom pitanju, Brnabićeva je izjavila:

- Ne nameće se Vučiću članstvo Kosova u SE, već Srbiji. To će biti presedan koji otvara Pandorinu kutiju. Nasilje u UN, nametanje rezolucije o genocidu u Srebrenici, to se ne dešava Aleksandru Vučiću, već Srbiji i srpskom narodu.

Kako kaže, "svi vide koliko se Vučić bori, i to će ceniti generacije".

- To je rekao i Džejmsu O'Brajenu. Malena Srbija će vam se suprotstaviti, i neće to raditi ni tajno ni skriveno, već jasno, javno i podignute glave. I apelovaćemo na sve slobodarske zemlje da nam se u ovome priključe. Rezoluciju nameću suprotno svim pravilima, Dejtonskom sporazumu i mimo Predsedništva BiH. Mi ćemo vam se suprotstaviti. I misle da će to štetiti Aleksandru Vučiću ako to nasilno proguraju? Ne, svi će Vučića ceniti još više, i u zemlji i u svetu - istakla je ona.

Predsednica Skupštine dodaje da likovanje dela opozicije pokazuje da ih ne zanima ni pravda ni istina, već samo njihovi lični interesi.

- U ovakvim situacijama, da vi imate novinare koji nešto spočitavaju Vučiću... Znate li vi koliko treba energije i emotivne snage, koliko ste pod tremom. I to na onako ogavnoj i nefer sednici. I onako je branio interese Srbije, pod onako podlim pokušajima da se unizi Srbija. Vidite da kada se pobunio da nije bilo dogovoreno, i kada je predsedavajuća izgubila živce i počela da lupa o sto. Vidite da se njena zamenica posle grli sa Vjosom Osmani, i vidite da je sve to bilo namešteno - rekla je Ana Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)