ODBRANA ZATOČENOG SRBINA ZADOVOLJNA SVEDOČENJEM: U Prištini nastavljeno suđenje Slađanu Trajkoviću

D. Z.

25. 04. 2024. u 15:51

ISPITIVANjEM svedoka tužilaštva pred Osnovnim sudom u Prištini, danas je nastavljeno suđenje Srbinu Slađanu Trajkoviću (53).

ОДБРАНА ЗАТОЧЕНОГ СРБИНА ЗАДОВОЉНА СВЕДОЧЕЊЕМ: У Приштини настављено суђење Слађану Трајковићу

foto privatna arhiva

Bivši pripadnik tzv. kosovske policije osumnjičen je za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom 1998. i 1999. godine u opštini Vučitrn.

Kako je posle ročišta izjavio Trajkovićev branilac, advokat Dejan Vasić, današnji svedok je na većinu pitanja odgovarao negativno, sa „ne znam“ ili „ne mogu da se setim“ zbog čega je istakao da je u suštini „zadovoljan iskazom svedoka „ jer on ne optužuje njegovog branjenika.

- Mi se nadamo da ćemo ovim efikasnim tempom i u naredna tri pretresa uspeti da saslušamo veći deo svedoka koje tužilaštvo smatra važnim, kada bi se verovatno i stvorili uslovi za promenu mere koja je Slađanu do sada nametnuta- naveo je Vasić nakon današnjeg suđenja.

Advokatica Jelena Krivokapić istakla da većina dosadašnjih svedoka ne optužuje direktno Slađana za bilo koje krivično delo.

Podsetimo, Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra 2022. godine u severnoj Mitrovici, neposredno posle ostavke u tzv. kosovskoj policiji i od tada se nalazi u pritvoru u Podujevu.

Saslušanjem novih svedoka tužilaštva, nastavak suđenja zakazan je za 7. maj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)