"ŽELIM SVIMA USPEŠNE IZBORE": Brnabićeva raspisala izbore za 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave (VIDEO)

Novosti online

26. 04. 2024. u 10:05 >> 10:08

PREDSEDNICA Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić raspisala je izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji.

ЖЕЛИМ СВИМА УСПЕШНЕ ИЗБОРЕ: Брнабићева расписала изборе за 2. јун у 66 јединица локалне самоуправе (ВИДЕО)

FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

Odluku o raspisivanju izbora Brnabićeva je potpisala u Domu Narodne skupštine.

FOTO TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

- Poštovani građani i građanke Srbije, nakon što je Narodna skupština Republike Srbije dvotrećinskom većinom usvojila izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima, kao rezultat uspešnog dijaloga parlamentarnih stranaka, stekli su se uslovi za raspisivanje izbora u 66 jedinica lokalne samouprave. Izbori u ovim lokalnim samoupravama održaće se na isti dan kada i izbori za odbornike u Skupštini grada Beograda, odnosno 2. juna. Radujemo se što smo iz parlamenta poslali snažnu poruku svim našim građanima, da smo kao njihovi izabrani predstavnici kadri i sposobni da razgovaramo i postignemo dogovor, uprkos svim našim razlikama. Smatram da je ovakav dogovor pobeda svih odgovornih ljudi. Iskoristiću i ovu priliku da još jednom pozovem sve političke aktere da vode računa o tome da politika ne treba i ne sme da bude sredstvo koje razdvaja ljude. Naša je zajednička obaveza da se naš politički sistem razvija u demokratskom pravcu, koji promoviše dijalog, uzajamno poštovanje i veći stepen razumevanja. Kao predsednica Skupštine, nastaviću da insistiram da ovo najviše predstavničko telo svih građana Srbije, poštuje i promoviše upravo takve vrednosti. Želim svima uspešne izbore. Živela Srbija - rekla je Brnabićeva.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su 23. aprila izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima kojima su pomereni rokovi za raspisivanje izbora, što je bio jedan od zahteva opozicije u dijalogu o poboljšanju izbornih uslova koji je vođen od 1. aprila na inicijativu Ane Brnabić.

Na ovaj način stvoreni su uslovi da se spoje beogradski i lokalni izbori i da budu održani 2. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (71)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)