SRBI NA KiM ĆE SLAVITI SVETOG VASILIJA: Todić o odluci nelegitimnog albanskog gradonačelnika

D. Z.

10. 05. 2024. u 14:25

VIJORIĆE se srpska zastava u Leposaviću bez obzira na njihove odluke, mi se toga ne odričemo. Vijoriće se naše zastave i u periodu isred nas.

СРБИ НА КиМ ЋЕ СЛАВИТИ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА: Тодић о одлуци нелегитимног албанског градоначелника

foto d.z.

Ovo je za "Novosti" rekao predsednik Privremenog organa opštine Leposavić, Zoran Todić reagujući na odluku nelegitimnog albanskog predsednika Ljuljzima Hetemija da zabrani postavljanje novih srpskih zastava uoči obeležavanja praznika svetog Vasilija Ostroškog ali i opštinske slave.

- Iako to nije u njegovoj nadležnosti već u nadležnosti sektora za javne površine, nelegitimni albanski gradonačelnik odgovorio je negativno na zahtev građana da postave nove srpske zastave budući da u nedelju obeležavamo veliki pravoslavni praznik svetog Vasilija Ostroškog ali i dan opštine. Ipak, bez obzira na sve Srbi iz Leposavića će proslaviti veliki pravoslavni praznik i opštinsku slavu kako i dolikuje i kao što smo i slavili svih proteklih godina uz svetu liturgiju - dodao je Todić za Novosti i istakao da je odluka o zabrani da se postave srpske zastave još jedan dokaz da nelegitimnim albanskim vlastima smeta sve što je srpsko. Povodom zabrane nelegitimnog albanskog gradonačelnika reagovala je i Srpska lista iz koje opominju da je isticanje i poštavanje nacionalnih simbola međunarodno priznato pravo, pa čak i po tzv kosovskom ustavu u članu 59.

- Da pojasnimo javnosti, pod režimom Aljbina Kurtija, njegovi poslušnici u zgradi opštine, u radno vreme, mogu slobodno da koriste narkotike, naravno posebno kad je sa njima Radoica Radomirović, ali je u toj istoj opštini zabranjeno isticati srpske zastave-ističu iz Srpske liste iz koje pozivaju međunarodne predstavnike da hitno reaguju, i zahtevaju da nadležni organi procesuiraju narko-radnike opštine.Komentarišu to što se na društvenim mrežama zaposleni u opštini koju predvodi nelegitimni albanski gradonačelnik Ljuljzim Hetemi vide zaposlani kako za vreme posla konzumirju kokain, građani Leposavića ističu da „Hetemiju ne smeta kokain ali mu smetaju srpske zastave“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!