ZABRANJENO VREĐANJE OVK: Priština odobrila zakon kojim namerava da zaštiti "ugled" terorističke organizacije

S. S. R.

15. 07. 2020. u 22:16

U DANIMA kada predsednik lažne države Hašim Tači daje iskaz u Specijalnom sudu u Hagu, na osnovu optužnice koja ga tereti za ubistva skoro sto ljudi, ratni zločin, mučenja i progon, vlada tzv. Kosova dala je na sednici u utorak "zeleno svetlo" za Nacrt zakona o zaštiti vrednosti OVK?!

ЗАБРАЊЕНО ВРЕЂАЊЕ ОВК: Приштина одобрила закон којим намерава да заштити углед терористичке организације

Foto Facebook

Protiv akta koji veliča delovanje terorističke organizacije glasali su ministri Srpske liste Goran Rakić i Dalibor Jevtić.

Ministarka spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Meljiza Haradinaj Stubla izjavila je da su "vrednosti OVK nit slobode":

- Tri slova, OVK, pre nego što ih mi zaštitimo, oni su branili naciju. Vladini kabineti se menjaju, ali ono što se ne menja je istorija. OVK je blistavo svetlo u prošlom veku i temelj je nacije o kojoj sanjamo.

Predsednik Aleksadnar Vučić rekao je da su u Prištini "razmatrali predlog novog zakona o zaštiti vrednosti i vrlina delovanja OVK, što znači da će svakog Srbina koji bi bilo šta rekao o OVK moći da privode i hapse, isto kao i vezano za Račak".

- Mislite da je s tim moguće da gradimo novo poverenje - upitao je Vučić, tražeći odgovor od Brisela. - Mi ćemo dati sve od sebe da poverenje i bolje odnose stvaramo.

U mišljenju o usklađenosti sa zakonodavstvom EU, tzv. vlada je navela da "odredbe u ovoj oblasti nisu regulisane zakonodavstvom EU i kao takve ostaju u nadležnosti interne regulative za države EU".

Zakon treba da bude upućen u parlament, ali se, zasada ne pominje kada će se o njemu polemisati.

Inače, Tači je u sredu i treći dan zaredom odgovarao na pitanja tužioca u Hagu.

UDAR I NA SUD

ZAMENIK predsedavajućeg Organizacije ratnih veterana OVK Nasim Haradinaj rekao je u sredu da će u avgustu pokrenuti inicijativu za raspuštanje Specijalnog suda:

- Organizovaćemo potpisivanje peticije o kojoj će se izjasniti poslanici. Pokrenućemo inicijativu da se sud ukine, ne jednom nego sto puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)