ZBOG NEDOSTATKA KVORUMA: Odloženo glasanje o zakonu o OVK

Tanjug

07. 08. 2020. u 23:12

GLASANjE o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti borbe tzv. OVK nije danas u parlamentu privremenih prištinskih institucija stavljeno na dnevni red, jer nije bilo dovoljno poslanika u skupštinskoj sali, zbog čega je odloženo za četvrtak.

ЗБОГ НЕДОСТАТКА КВОРУМА: Одложено гласање о закону о ОВК

Foto: Tanjug/AP

"Trenutno je samo 47 poslanika u skupštini. Trenutno nema kvoruma za glasanje o Nacrtu zakona", rekla je predsednica skupštine Vjosa Osmani, prenosi prištinski list “Zeri”.

Na nacrt zakona zamerke su ranije izneli i iz ambasada SAD, Nemacke, Švajcarske, kao i Kancelarije EU u Prištini, jer smatraju da se njime ugrožavaju sloboda govora i građanska prava.

Nacrt zakona krikovali su i predstavnici Srba na KiM, deo javnosti u Prištini, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić izjavio je ranije danas da je za Srbiju "užasna vest" najavljeno donošenje zakona o zaštiti vrednosti tzv. OVK, jer je to uvođenje verbalnog delikta, zabrana drugačijeg mišljenja i dodatno šikaniranje i maltretiranje Srba.

On je dodao da je na to upozorio i specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i zamolio ga da to uzme u obzir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!