SRBI SA SEVERA KOSMETA NEĆE OSTATI BEZ STRUJE: Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, o najavama Prištine

D. Z.

08. 12. 2020. u 19:27

VLADA Srbije nastoji da olakša život Srbima na Kosovu i Metohiji i od 14 decembra neće prestati snabdevanje strujom žitelja severnih opština iz centralne Srbije, kako je to nedavno najavljeno iz Prištine.

СРБИ СА СЕВЕРА КОСМЕТА НЕЋЕ ОСТАТИ БЕЗ СТРУЈЕ: Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ, о најавама Приштине

Foto: D. Zečević

Ovo je u Zubinom Potoku rekao Petar Petković direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju prilikom obilaska radova na stambenim zgradama koji se grade sredstvima Vlade Republike Srbije.

On je pojasnio da će Elektroprivreda nastaviti sa normalnim snabdevanjem električnom energijom opštine na severu Kosova i Metohije sve dok se ne formiraju dve kćerke firme kako je to najavljeno na osnovu sporazuma iz 2013. i 2015. godine.

Inače u Zubinom Potoku nedavno je završena izgradnja zgrade sa 12 stanova, dok je u toku izgradnja zgrade sa 59 stambenih jednica namenjenih zbrinjavanju mladih bračnih parova, interno raseljenih i socijalno ugroženih porodica.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i zgradu Doma kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku i tom prilikom svečano otvorio Galeriju pri ovoj ustanovi kulture.

Ovim događajem Petković je započeo drugi dan prve zvanične posete Kosovu i Mertohiji, od kako je stupio na dužnost direktora Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)