PRIŠTINA SPREMA NOVU PROVOKACIJU: Vljora najavila - Ponovo planiraju prijavu za Unesko!

D.Zečević

02. 01. 2021. u 15:52

MINISTARKA kulture, omladine i sporta u odlazećoj vladi takozvanog Kosova, Vljora Dumoši izjavila je prištinskim medijima na albanskom jeziku da će uskoro biti pripremljena sva potrebna dokumenta za prijavu (tzv.) Kosova u Unesko.

ПРИШТИНА СПРЕМА НОВУ ПРОВОКАЦИЈУ: Вљора најавила - Поново планирају пријаву за Унеско!

Foto: EPA

Naime, ona je prema navodima albanskih medija naglasila da je "pristupanje toj organizaciji političko pitanje" i izrazila nadu da će "proces pristupanja odnosno ulaska u Unesko Kosovo ostvariti uz pomoć međunarodnih partnera".

- Na moje veliko insistiranje započeli smo sa spiskom duhovnog nasleđa kako bismo istakli naš najlepši deo i napravili njihov dosije. Moramo da se pripremimo kao (tzv.) Kosovo za prijavu za Unesko. Prošli put za vrlo malo glasova nismo ušli, ali dobili smo dobru lekciju, da kao institucije iznutra moramo da se angažujemo da pomerimo proces napred - rekla je Dumoši prištinskim medijima dodajući da će se sve neophodne pripreme sprovesti brzo i proslediti Unesku.

Inače, dosadašnji pokušaju pristupa (tzv.) Kosova Unesku osujećeni su zbog odnosa većinskog albanskog stanovništva prema kulturnim i verskim objektima Srpske pravoslavne crkve, a koji prema ocenama poznavaoca kulturnog nasleđa na KiM čine više od 90 odsto kulturne baštine dok su Visoki Dečani, zadužbina svetog cara Stefana Dečanskog, Pećka Patrijaršija, Gračanica zadužbina kralja Milutina, kao i Bogorodica Ljeviška četiri svetinje koje se nalaze na listi Uneska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!