GRUPA od 93 intelektualca uputila je otvoreno pismo Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u kojem traže da njen predsednik dr Vladimir Kostić podnese ostavku zbog izjava o Kosovu i Metohiji.

Komentari (8)

lvan

16.01.2021. 07:16

Na zalost sta tu nije tacno?!Kako je nasa teritorija kada izmedju Srbije i Kosova postoje administrativni prelazi,kada nasa vojska i policija nisu na toj teritoriji,kada se odredjenim clanovima nase vlade ne dozvoljava ulazak na tu "nasu"teritoriju!?)Kada se roba koja tamo ulazi iz Srbije mora cariniti kao da ulazi u bilo koju drugu stranu drzavu.Samo neka mi neko objasni da li je to normalno.Hvala.

Ana

16.01.2021. 09:50

Слава Богу да су се сетили! Госп. Костић једноставно нема капацитет ни визију и ваљало би да препусти то место човеку, који изнад свега води рачуна о националним интересима Србије.

nina

18.01.2021. 14:58

Smeniti Kostica ,a ne suditi svim politicarim od 2000. koji su predali institucije je ludilo.Na zalost sada kao i mnogo puta ranije je umesana politika.Gde su bili ti svi kriticari svih ovih godina.Sta mi od institucija imamo na Kosovu? Nista! Kada se setim samo kako su ti isti reagovali kad je Cosic predlozio podelu,a sad bi bili presrecni da se to desilo. Svi mi u Srbiji znamo da nam je Kosovo nepravedno oteto,a institucije smo na silu predali.