DECENIJAMA LAGALA PROTIV SRBA: Kristijan Amanpur otkrila kako je manipulisala vestima! (VIDEO)

Novosti online

16. 01. 2021. u 22:24

OZLOGLAŠENA novinarka CNN Kristijan Amanpur poznata kao osoba koja je izveštavala sa brojnih ratišta širom planete, na vrlo neobjektivan način, u nedavnom TV intervjuu koji je dala jednoj američkoj televiziji, priznala je da u svom izveštavanju nikad nije bila objektivna.

ДЕЦЕНИЈАМА ЛАГАЛА ПРОТИВ СРБА: Кристијан Аманпур открила како је манипулисала вестима! (ВИДЕО)

Foto: Pritnsrkin Si-En-En

Amampur je rekla da novinarstvo treba da bude ,,istinito, a ne neutralno".

- Kada kažem istinito, mislim da treba reči istinu, ali ne neutralno, mislim na to da neutralnost može da stvori lažnu jednakost među stranama - rekla je Amampur. 

Ovaj njen stav zapravo znači da se vest ne prenosi kao vest, već da joj se dodaje vrednosni sud, što već nije ništa drugo već propaganda, tako da je deviza kojom se vodi zapravo samo opravdanje svega što je ona radila tokom novinarske karijere. 

Inače, Amanpur je odavno poznata po tome što je više puta uhvaćena kako režira incidente i krvoprolića na ratištima, od kojih su neka bila i sa fatalnim ishodom po civile.

Nezvanično se govori i da je na ratištima poput onog u Sarajevu, izazivala paniku civilnog stanovništva jer se znalo da gde se ona pojavi, dolazi do krvoprolića.

Svi znamo kakva je bila i njena uloga u ratu u bivšoj Jugoslaviji tokom 90-tih, kada je ona aktivno učestvovala u kampanji prikazivanja Srba kao nasilnika i srpskog naroda kao krivca za sve što se dešavalo na prostorima bivše SFRJ.

Ona je jednom prilikom izjavila da je izveštavanje medija o zločinima u BiH i zločinu nad muslimanima u Srebrenici sprečilo Zapad da dozvoli da se nešto slično dogodi na Kosovu i Metohiji.

Nažalost, u Sarajevu koje je još uvek zarobljeno u svojoj istini o dešavanjima 90-tih godina Amanpur se slavi kao heroj, verovatno zato što je uvek otvoreno stajana na njihovoj strani, a na njen intervju o "istinitom ali ne i neutralnom" novinarstvu, na Tviteru je reagovala i Bisera Turković, ministar spoljnih poslova BiH. 

Ona je na u svom postu zahvalila američkoj novinarki na tome "što govori istinu". 

Komentar na ovu "zahvalnicu" zaista nije potreban. 

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo