DECENIJAMA LAGALA PROTIV SRBA: Kristijan Amanpur otkrila kako je manipulisala vestima! (VIDEO)

Novosti online

16. 01. 2021. u 22:24

ДЕЦЕНИЈАМА ЛАГАЛА ПРОТИВ СРБА: Кристијан Аманпур открила како је манипулисала вестима! (ВИДЕО)

Foto: Pritnsrkin Si-En-En

OZLOGLAŠENA novinarka CNN Kristijan Amanpur poznata kao osoba koja je izveštavala sa brojnih ratišta širom planete, na vrlo neobjektivan način, u nedavnom TV intervjuu koji je dala jednoj američkoj televiziji, priznala je da u svom izveštavanju nikad nije bila objektivna.

Amampur je rekla da novinarstvo treba da bude ,,istinito, a ne neutralno".

- Kada kažem istinito, mislim da treba reči istinu, ali ne neutralno, mislim na to da neutralnost može da stvori lažnu jednakost među stranama - rekla je Amampur. 

Ovaj njen stav zapravo znači da se vest ne prenosi kao vest, već da joj se dodaje vrednosni sud, što već nije ništa drugo već propaganda, tako da je deviza kojom se vodi zapravo samo opravdanje svega što je ona radila tokom novinarske karijere. 

Inače, Amanpur je odavno poznata po tome što je više puta uhvaćena kako režira incidente i krvoprolića na ratištima, od kojih su neka bila i sa fatalnim ishodom po civile.

Nezvanično se govori i da je na ratištima poput onog u Sarajevu, izazivala paniku civilnog stanovništva jer se znalo da gde se ona pojavi, dolazi do krvoprolića.

Svi znamo kakva je bila i njena uloga u ratu u bivšoj Jugoslaviji tokom 90-tih, kada je ona aktivno učestvovala u kampanji prikazivanja Srba kao nasilnika i srpskog naroda kao krivca za sve što se dešavalo na prostorima bivše SFRJ.

Ona je jednom prilikom izjavila da je izveštavanje medija o zločinima u BiH i zločinu nad muslimanima u Srebrenici sprečilo Zapad da dozvoli da se nešto slično dogodi na Kosovu i Metohiji.

Nažalost, u Sarajevu koje je još uvek zarobljeno u svojoj istini o dešavanjima 90-tih godina Amanpur se slavi kao heroj, verovatno zato što je uvek otvoreno stajana na njihovoj strani, a na njen intervju o "istinitom ali ne i neutralnom" novinarstvu, na Tviteru je reagovala i Bisera Turković, ministar spoljnih poslova BiH. 

Ona je na u svom postu zahvalila američkoj novinarki na tome "što govori istinu". 

Komentar na ovu "zahvalnicu" zaista nije potreban. 

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Prellee

16.01.2021. 22:50

Uvijek sam znao a ne samo danas da je ova zena- novinar manipulator i neobjektivna. Kod nje sam uvijek polazio od njenog imena, Cristijan, krscansko ime one number, divno da se prikrije. Prezime Aman pure, Aman je jasno i to samo druga rijec pure, potvrdjuje. Znaci u BIH ona nije mogla biti objektivna, muslimanski korjeni i prava poslastica joj je bilo lagati, satanizovati Srpsku stranu.Sad kad Demokrate i Bajden dolaze na celo US, javlja se i salje im poruku da je spremna za prljave poslove i u buduce.Ukratko zlo!

peko

17.01.2021. 01:49

proveo sam nekoliko godina u tzv. opkoljenom Sarajevu. Povremeno bih uveče slušao šta Kristijana Amanpur izveštava o zbivanjima toga dana. Najčešće nisam znao da li da se smijem ili zgražavam - kao da smo dan proveli u različitim gradovima! A tek posle, otprilike: da nije bilo Sarajeva danas Albanci na Kosovu ne bi živeli u slobodi!!! kakav idiotizam! Umalo ne razbih kompjuter

Sasa

17.01.2021. 05:18

Kolika ta njena 'sloboda' prelazi u golu laz se vidi na prostom primeru jednog izvestavanja iz tih ratnih godina gde kao u Sarajevu jadni skapavaju od gladi dok evo u samom okruzenju svega 20 km odatle Srbi imaju vak i banane i snimak sa pijace. Ali u Kiseljaku sa sve cenama u kunama koji je pod kontrolom Hrvata i HVO, muslimanskih saveznika koji svu robu dobijaju preko muslimanskih teritorija. Njeno mesto je na sudu, robiji ili kraju kanapa za isto za sta bi se sudio i Gebels da se nije otrovao.

Mikiboy

17.01.2021. 06:42

Doci ce vreme kada ce novinari kao i politicari sesti na optuzenicku klupu za lazi koje su dovodile do krvoprolica po svetu.Novine su bile okidac za mnoga zla i neko mora da odhovara za to.

stojan

17.01.2021. 08:27

Matora baba Krista,cim se ugleda njena faca sa onim dobro prepoznatljivim zvakajucim govorom I mesanjem usnama,odmah se vidi totalna neiskrenost I laprdanjac... Sta vise reci . Tuzno I zalosno.