VETAR U LEĐA DOMAĆIM KOMPANIJAMA: Sirupi "pulmint" kompanije "Esensa" među prvima poneli žig "Čuvarkuća"

J. Su. - S. B.

28. 10. 2020. u 10:42

BILjNI sirupi "pulmint", kompanije "Esensa" iz Beograda među prvima su poneli kolektivni žig "Čuvarkuća", koji dodeljuje Privredna komora Srbije, proizvodima stvorenim u Srbiji, domaćim znanjem, resursima, inovativnošću.

ВЕТАР У ЛЕЂА ДОМАЋИМ КОМПАНИЈАМА: Сирупи пулминт компаније Есенса међу првима понели жиг Чуваркућа

Foto promo

- Žig nam je definitivno dodatni vetar u leđa koji nas gura ispred inostrane konkurencije i unapređuje prepoznatljivost u Srbiji i regionu - istakla je Milica Nestorović, zadužena za stručni marketing u kompaniji "Esensa". - Ne krijemo zadovoljstvo što "Čuvakuća" krasi "pulmint" sirupe i ovim žigom naši proizvodi su dobili još jednu dodatu vrednost. Bilo bi nam zadovoljstvo da još neki preparati kompanije "Esensa" postanu "Čuvarkuće".

U proizvodnji, kako objašnjava, koriste se najsavremenije tehnologije, a sirupi u svom sastavu imaju sirovine poreklom iz Srbije - kombinaciju biljnih sastojaka proverene efikasnosti, visokog kvaliteta i ispitanog porekla. Sa ponosom ističe da potrošači u apotekama već prepoznaju "Čuvarkuće".

- Drago im je kada shvate da se radi o preparatima koji su nastali iz prirodnih bogatstava Srbije, da i mi imamo proizvode koji pariraju stranim brendovima - naglasila je Nestorovićeva. - Žig predstavlja garant potrošačima da je više od 80 odsto vrednosti proizvoda stvoreno u Srbiji, što će im pomoći da pri kupovini budu sigurni da kupuju domaće proizvode i podržavaju našu privredu.

Na pitanje šta je sve potrebno da biste imali odličan proizvod, prepoznat i prihvaćen na tržištu, originalan i različit od drugih, Nestorovićeva odgovara da je recept za uspeh posvećen i stručan tim zasnovan na znanju, kreativnosti, inovacijama, koji stalno uči i prihvata promene, kao i dobro uspostavljen sistem, jasno definisane procedure i standardi.

PKS VAŽAN PARTNER

U PKS vide važnog partnera u razvoju poslovanja. Podrška kroz projekat "Stvarano u Srbiji" i žig "Čuvarkuća" veoma je važna kompaniji kao domaćem proizvođaču sa paletom proizvoda visokog kvaliteta i pretežno domaćih sirovina.

Izvršna direktorka kompanije Ivana Adžić, podseća da "Esensa" kao samostalna firma uspešno posluje već 13 godina, sa portfoliom od oko 200 proizvoda iz kategorije dijetetskih suplemenata, medicinskih sredstava, biocida i kozmetičkih proizvoda, za skoro sva terapeutska područja. Proizvode izvozi u 30 zemalja širom sveta - počev od regiona, EU, pa do Azerbejdžana, Malezije i Hongkonga.

- Naši proizvodi glavni su saveznici u očuvanju kolektivnog zdravlja i jačanju imuniteta cele porodice, među kojima su i "marisol" rastvori za nos, "propomint" sprej za grlo, "imunobeta" za jačanje imuniteta, probiotici "esenbak" - dodala je Adžić. - Uz trendove na globalnom farmaceutskom tržištu, koje pratimo, predviđamo potrebe naših pacijenata i podižemo svest o važnosti prevencije, promovišemo zdrave navike i odgovornost prema sebi i najbližima. Učešćem u programu podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata", želimo da pružimo mogućnost mladima bez radnog iskustva da steknu potrebna znanja i postanu deo kulture koja gradi svoj uspeh kroz zajednički napor.

Foto promo

Prema rečima dr Jelene Smiljanić, direktorke proizvodnje, njihova kompanija broji skoro 200 zaposlenih i rade u dve smene. Svake godine unapređuju procese rada, šire timove i u skladu sa tim grade nova radna mesta, pružajući šanse iskusnim kadrovima, kao i mladim ljudima. Konstantno rade na proširenju proizvodnje, trenutno veliki deo proizvodnog pogona adaptiraju, sa ciljem dobijanja dozvole za povećanje kapaciteta proizvodnje medicinskih sredstava. Investiraju i u unapređenje njihove mikrobiološke laboratorije.

Foto promo

POSVEĆEN RAD U VREME PANDEMIJE

KAKO ističu u kompaniji, u vreme pandemije kovida 19 sve resurse stavili su u službu zaštite zdravlja pacijenata i kolega, zdravstvenih radnika i obezbeđenja dostupnosti i kontinuiteta u snabdevanju zdravstvenih ustanova dijetetskim suplementima i sredstvima za dezinfekciju.

Foto promo

KOMPANIJU GRADILA DVA FARMACEUTA

"Esensa" je osnovana je 2002. godine kao proizvodnja u okviru kompanije "Farmalogist", a od 2007. godine posluje pod nazivom "Esensa". Tokom 18 godina postojanja uspešno smo odgovarali izazovima kroz koje smo rasli i razvijali se kao kompanija.

Kada za osnivače imate dva magistra farmacije sa 30 godina radnog iskustva, sastav naših proizvoda, kvalitet ulaznih sirovina i poštovanje principa se nikada nisu dovodili u pitanje, saglasni su u menadžmentu kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna