NAJBOLJI U SRBIJI: Đaci Medicinske škole "Beograd" bez premca u znanju iz anatomije i fiziologije

B.Borisavljević

25. 06. 2023. u 08:15

SA samo 15 godina pokazali su najbolje znanje iz anatomije i fizilogije. "Četverac" Medicinske škole "Beograd" - Milica Drašković, Biljana Lapadatović, Marija Todorović i Edvin Rušiti, učenici prvog razreda predvođeni profesorima i mentorima Slavicom Radišić, Iljanom Rakić i Zlatkom Vežom, na takmičenju u Nišu okitili su se zlatnim medaljama u konkurenciji 22 medicnske škole iz cele zemlje.

НАЈБОЉИ У СРБИЈИ: Ђаци Медицинске школе Београд без премца у знању из анатомије и физиологије

Privatna arhiva


U razgovoru za "Novosti" ovi sjajni učenici nisu krili zadovoljstvo uspehom koji su postigli, a njihovi profesori i direktor škole ponos što su baš oni njihovi đaci. Iako su pripreme trajale nekoliko meseci, nisu izostali ni sa jednog časa, niti pokvarili neku ocenu.
- Nije bilo lako, imali smo 60 teorijskih pitanja, neka su bila "kvaka", pa možeš da se zaletiš - priča Milica. - Profesori su nam bili velika podrška. Uvek su bili tu za nas, mogli smo da ih pozovemo kad hoćemo. To su profesori od kojih mi nemamo strah da im se obratimo, da ih pitamo. Zato smo i uspeli. Mnogo je lakše kada vas profesor motiviše.
Iako je trebalo učiti, zadržati dobre ocene u školi, za Biljanu uspeh koji su postigli je ostvarenje sna.
- Svaki put kada sam ostajala da učim do kasno u noć, razmišljala sam o ovom momentu, trenutku kada ćemo biti najbolji. Ne mogu rečima da izrazim kako mi je drago - priča ona.- Nas razredna motiviše pričajući šta dolazi u starjim raezredima, kako je gradivo povezano. Više od toga da li ću ja da dobijem pet ili četiri, meni je tada u glavi da, ako sada ovo ne naučim biću potpuno pogubljena u narednim godinama.

NAŠ PONOS

- Biti među najboljima je najteži zadatak i treba mnogo rada i truda uložiti da se do takvih rezultata dođe. Na kraju ove školske godine možemo reći da smo i te kako ponosni na uspehe koje su naši učenici ostvarili - kaže Predrag Jovanović, direktor škole. - Nije bilo lako, ali se uz volju, zalaganje i zajedničkim snagama profesora i učenika došlo do rezultata koje treba javno pohvaliti.

Među brojnim uspesima, on je istakao učenica maturanta Andreu Stašić, koja je učenik generacije, sportista generacije i najveći humanitarac - najbolja u svemu što je radila prethodne četiri godine, a Lazaru Stankoviću, odličnom učeniku pripala je nagrada iz fonda "Branka Dragišić".

Marija je sama sebi najveći kritičar. Smatra da je jako bitno upisati ono što voliš. Uz odlične profesor uspeh neće izostati.

- Nas profesori motivišu da želimo da naučimo, da dobijemo odlične ocene - priča Marija. - Predavanja iz stručnih predmeta su zanimljiva, razumljiva. Nas je prosto sramota da dođemo na čas a da nismo naučili lekciju.
Jedini džentlemn u timu Edvin se slaže sa svojim koleginicama. Učenje bez pritiska, profesori koji žele na pravi način da prenesu znanje svojim učenicima, recept je za uspeh. Profesorka Rakić nam otkriva da je bilo problema sa udžbenikom iz anatomije zbog materijalnih grešaka u lekcijama. Kako se ne bi dogodilo da se ta pitanja nađu na testu i deca pogrešno nauče, zajedno sa profesorm Vežom su iščitali sve i kolegama u Nišu poslali koja pitanja ne treba da budu na testu zbog grešaka u udžbeniku.
- Oni su fenomenalna deca, odlični đaci - ponosna je profesorka Radišić. - Uspeh je samo njihov. Naše je bilo da ih motivišemo, da ih vodimio, prenesmo iskusutvo sa ranijih testova. To su takva deca za koju morate specijano da se pripremate za čas, toliko su ljubopitljivi, ali ono što je presudno je da vole poziv za koji su se opredelili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)