DA LI ĆE BITI UVEDENE NOVE MERE U BEOGRADU? Vesić otklonio sve dileme

M. S.

09. 10. 2020. u 14:31

NEĆE biti novih mera u borbi protiv pandemije virusa korona.

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ УВЕДЕНЕ НОВЕ МЕРЕ У БЕОГРАДУ? Весић отклонио све дилеме

Foto: Printscreen

Kako je istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, u borbi protiv virusa danas je najvažnija lična odgovornost, kao i da nije moguće da Grad kontroliše sva vozila javnog prevoza ili ugostiteljskih objekata.

– U ovom trenutku na ulicama prestonice ima 1.641 vozilo javnog prevoza. Nemoguće je iskontrolisati svako, kao što je nemoguće da se iskontroliše blizu 3.000 ugostiteljskih objekata. Ukoliko mi sami ne poštujemo mere, nema te kontrole koja može da nas natera – naveo je Vesić.

– Nema karantina ili ranijeg zatvaranja kafića i restorana. Posle 23 sata se organuzuju veća okupljanja poput žurki i koncerata, na kojima je već dokazano da je povećan rizik od prenošenja virusa. Iz istog razloga je Grad Brisel zatvorio sve barove i kafiće u narednih 30 dana, dok u restorane ne može da se uđe bez maski. Takođe i u Frankufurtu se od 22 sata zatvoraju svi ugostiteljski objekti, dok u Berlinu ništa osim apoteka i benzinskih pumpi ne može da radi posle 23 sata. London zatvora sve posle 22 sata i kazna za kršenje tih mera je 1.000 funti.

On je podsetio da je vakcinacija protiv sezonskog gripa veoma važna u ovoj situaciji, jer se na taj način smanjuje pritisak na zdravstveni sistem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri