ВИКТОРИЈА ТОРТА: Посластица краљевског укуса

Новости онлине

14. 04. 2024. у 14:00

Феноменална посластица која се топи у устима.

ВИКТОРИЈА ТОРТА: Посластица краљевског укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 175 г маслаца, собне температуре
  • 175 г шећера
  • 3 јаја, већа
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • 175 г брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 2-3 кашике слатке павлаке
  • 150 г слатке павлаке
  • 150 г џема од јагоде или малина
  • 300 г свежих јагода

Припрема:

Умутите пенасто у миксеру маслац, па додајте постепено шећер и мутите док се не сједини. Умутите јаја с ванилом, па постепено додајте маслац и непрекидно мутите. Излијте смесу у два калупа пречника 21 цм обложена папиром за печење. Пеците 20-25 минута у претходно загрејаној рерни на 180°Ц. Нафилујте прву кору павлаком, па преко прелијте са џемом и поређајте колутиће свежих јагода. Преклопите другом кором и поспите шећером у праху. Украсите свежим јагодама и одмах послужите.                                                                                                                                                   

(Trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АМЕРИ У ШОКУ: Српски монах им открио како је Дарко Миличић успео, а он - зашто се одрекао кошарке, купио 10.000 риба и нокаутирао коња