OD MORA DO VRHA PLANINE LOVĆEN ZA 11 MINUTA: Otvaranje žičare Kotor – Lovćen pre roka

B. DABIĆ

07. 04. 2023. u 21:47

PREDSEDNIK Opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je danas da će žičara Kotor – Lovćen verovatno biti završena pre roka, 13.jula.

ОД МОРА ДО ВРХА ПЛАНИНЕ ЛОВЋЕН ЗА 11 МИНУТА: Отварање жичаре Котор – Ловћен пре рока

Foto: B.Dabić

- Radovi su u završnoj je fazi i svečano bi mogla biti otvorena i pre 13. jula, kako je prvobitno predviđeno - saopštio je  Jokić uz obrazloženje da  su ranije žicom povezani prvi i posleđi stub, te da su u toku radovi na prilazima žičari.

To bi značilo da će atraktivna žičara od mora do planine biti završena za nepunih godinu dana. Panoramski pogled na Bokokotorski zaliv će biti jedna od najatraktivnijih turističkih ponuda Crne Gore.

- Taj projekat ostaće zapamćen kao najefikasnije realizovan od momenta kada su stvorene formalno-pravne pretpostavke i zato moji komplimenti koncesionaru i izvođačima koji su "zgazili" te građevinske radove i veoma sam zadovoljan time - kazao je Jokić .

Žičara će biti duga 3.918 metara, kapaciteta 1.000 putnika po jednom satu i 40 gondola, dok će vreme putovanja biti 11 minuta.

Ugovor o gradnji žičare Kotor-Lovćen potpisan je krajem 2021. a radovi su počeli u julu prošle godine.

Početna tačka predviđena je u Kotoru, a krajnja na Lovćenu. Trasa počinje od lokaliteta Dub, u neposrednoj blizini tunela Vrmac, sve do lokacije Kuk na Lovćenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave