MEĐUNARODNI INSTITUT POTVRDIO REZULTATE: Veliki rezultati rada bivšeg ministra pravde Vladimira Leposavića

Novosti onlajn

02. 05. 2023. u 15:59

MEĐUNARODNI institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES), u svojoj najnovijoj analizi, istakao je da je deblokada tužilaštva iz 2021. godine označila kraj ere privatne države i da je ,,najveća ostavština pada režima Mila Đukanovića (DPS) na izborima 30. avgusta 2020. godine promena Zakona o državnom tužilaštvu i izbor novog Tužilačkog saveta; da se to nije desilo danas ne bi bilo nikakvih pomaka u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije" (Crna Gora 2023, Kraj privatne države).

МЕЂУНАРОДНИ ИНСТИТУТ ПОТВРДИО РЕЗУЛТАТЕ: Велики резултати рада бившег министра правде Владимира Лепосавића

Foto: Printskrin RTS

Novi Zakon o državnom tužilaštvu pripremio je 2021. godine ministar pravde dr Vladimir Leposavić, a javnu raspravu o ovoj zakonskoj reformi otvorio tadašnji državni sekretar Ivan Vukićević. Iako je u sred ovog postupka ministar Leposavić smenjen, Skupština je ipak usvojila zakonske izmene koje je ministar pravde predložio. Time je omogućen izbor novog specijalnog državnog tužioca što je dovelo do toga da po prvi put visoki funkcioneri budu pozvani na odgovornost za nedela korupcije i organizovanog kriminala. 

Tako se još iste godine pokazalo da se ne može zaustaviti nezaustavljivo, dok je najnoviji međunaroni izveštaj potvrdio da postignuti rezultati najbolje govore o svačijem radu.

BONUS VIDEO: 

Pošasti postmoderne - Kanadski političari u štiklama vrckaju, sve to snima ministar saobraćaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave