NATO ZAHVALAN ĐUKANOVIĆU: Stoltenberg likuje zbog toga što su na prevaru uvukli Crnu Goru u Alijansu

V.K.

22. 06. 2023. u 14:10

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg uputio je pismo bivšem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću u kojem mu je, nakon završetka mandata na mestu predsednika, izrazio zahvalnost za njegovu posvećenost NATO savezu.

НАТО ЗАХВАЛАН ЂУКАНОВИЋУ: Столтенберг ликује због тога што су на превару увукли Црну Гору у Алијансу

Foto: Jutjub/Printskrin

- Nakon završetka tvog mandata na mestu predsednika Crne Gore, želim da izrazim zahvalnost za tvoju posvećenost NATO savezu. Naročito želim da pohvalim snažno liderstvo koje si pokazao tokom pregovora koji su vodili ka članstvu Crne Gore u NATO - napisao je Stoltenberg.

Stoltenberg je dodao da su tokom Đukanovićevog mandata izazovi za bezbednost evroatlanskog regiona značajno uvećani, naročito od "ruske invazije na Ukrajinu".

- Crna Gora igra svoju ulogu u našem kolektivnom odgovoru na ove izazove kroz doprinose našim misijama i operacijama. Posebno sam zahvalan za podršku vaše vlade stalnim prilagođavanjima NATO saveza i za postepeni napredak ka ispunjavanju NATO smernica za izdvajanje na odbranu tokom tvog mandata. Želim ti svaki uspeh u budućem radu - stoji u pismu generalnog sekretara NATO-a, preneli su podgorički mediji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!