UHAPSILI POGREŠNOG MILA: "Za budućnost Crne Gore" o novim Skaj prepiskama

V.K.

02. 07. 2023. u 13:11

ČEKALI smo da protekne 24 časa od upoznavanja javnosti sa prepiskom na Skaj aplikaciji. Baš toliko je vremena proteklo od vremena kada je glavni specijalni tužilac dobio jednu turu prepiske od Evropola čije je pojedine delove „povezao” sa gradonačelnikom Budve i koga su ekspresno u ranim jutarnjim satima uhapsili, navodi se u saopštenju koalicije "Za budućnost Crne Gore".

УХАПСИЛИ ПОГРЕШНОГ МИЛА: За будућност Црне Горе о новим Скај препискама

V.K.

Iz ove koalicije pretpostavljaju da je SDT sa prepiskom koja se juče pojavila u medijima bilo ranije upoznato.

- I želimo da dobijemo precizan odgovor od kada tužilaštvo ima ove materijale i zašto nista nije do sada preduzimalo? Da li su selektivan pristup i privilegovana pošteda političkih, policijskih i pravosudnih funkcionera, kako bi izbegli jasno suočavanje sa zakonom, uslovljeni odlukama koje se donose u Crnoj Gori ili poznatih adresa sa strane? Takvo ponašanje GST-a nam govori da je duh Milivoja Katnića i te kako prisutan u tužilaštvu, u kome su njegovi ljudi i dalje u većini, iako je Novović obećavao reforme i jednak pristup prema svim osumnjičenima, ističe se u saopštenju.

Kažu da je Milo Božović  uhapšen samo 24 sata nakon što ga je tužilaštvo, „nekom svojom logikom, povezalo sa licima sa kojima, kao što se vidi, Božović nema nikakve veze. Međutim, i dalje se istrajava u hapšenju i tamničenju pogrešnog Mila, što je narod svakako prepoznao. Ta kriva logika tužilaštva je svakim danom jasnija“.

- Božović je uhapšen uoči izbora i jasno je da se tim činom htela naneti šteta našem političkom savezu i njemu lično. Sa druge strane, nije teško pretpostaviti da već dugo vremena postoje mnogo „čvršći” dokazi za pripadnike bivšeg režima o čemu smo se mogli uveriti i prepiskom koja je juče ugledala svetlo dana. Zapravo, za razliku od telefona kojeg tužilaštvo pokušava da poveže s Milom Božovićem, imamo priliku da vidimo da se u Skaj aplikacijama, u razgovorima Petra Lazovića i ostalih sa okorelim kriminalcima, pominju konkretne akcije i brojne osobe iz vrha bivšeg režima, a Novović, po običaju – ćuti, saopštili su iz ZBCG.

Kažu da su na slobodi, izuzev Petra Lazovića, „svi ostali grandovci, kavčani i slični, protiv kojih su ove poruke nebrojeno puta teže i konkretnije optužbe u odnosu na one pretpostavke i fantazije zbog kojih je uhapšen Božović“.

-Niko nema ništa protiv toga da tužilaštvo pokušava da nađe dokaze za bilo čiju krivicu, ali tražimo da se nevino utamničeni Milo Božović brani sa slobode, pošto je neverovatno da je on i dalje u zatvoru, a da su na slobodi svi oni koji se, kao što vidimo, direktno pominju kao izvršioci teških krivičnih dela,, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave