MILO "PROSIO" U RUSIJI: Išao da moli za novac - Rusi otkrili sve detalje

V.K.

17. 08. 2023. u 12:55

BIVŠI potpredsednik Rusije Aleksandar Ruckoj optužio je bivšeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića da je ranih 1990-ih dolazio da "prosi" novac za izbore od Moskve sa pričom o slovenskom jedinstvu, ocenjujući da će dugogodišnji crnogorski lider "loše završiti".

МИЛО ПРОСИО У РУСИЈИ: Ишао да моли за новац - Руси открили све детаље

Milo Đukanović, Foto predsjednik.me

Gostujući u emisiji Ruski odgovor na TV Carigrad, Ruckoj je rekao da je tada Đukanović od njega tražio sumu "od deset do petnaest miliona dolara", i pored toga što "mi u to vreme nismo baš bogato živeli", prenela je Pobjeda.

- To su ljudi koji okreću zastavu na onu stranu na koju vetar duva -  rekao je Ruckoj govoreći o Đukanoviću i ispričao da su ga 1991. pozvali iz Jeljcinove administracije i zamolili ga da primi crnogorskog premijera. - Sa kojim ciljem je on došao? Đukanović je došao u Rusiju da prosi novac za izbore.

Odgovarajući na pitanje voditelja emisije, on je potvrdio i da je novac dat lično Đukanoviću, te podstio na Đukanovićevu navodnu retoriku prilikom susreta sa tadašnjim Jeljcinovim zamenikom.

- Sećam se što je on (Đukanović) tada govorio, kada smo se susreli… da smo jedne vere, da smo mi Sloveni, da smo pravoslavni, da je nemoguće zaboraviti podvig ruskog sovjetskog vojnika i oficira, da smo mi jedno… što sve nije govorio - tvrdi Ruckoj. - No, pogledajte što danas govori taj čovek. Zato će on sigurno završiti loše. Sigurno loše.

Ruckoj je rekao da ne želi da predviđa, ali da "oseća da će on (Đukanović) završiti loše, zato što je on stao protiv svih".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!