NEVEREME U HERCEG NOVOM: Brodovi u gradskoj luci za sada bezbedni

V.V.

03. 11. 2023. u 14:23

Olujni vetar koji je danas povremeno duvao brzinom od 14 metara u sekundi lomio je grane, obarao stabla, podizao limove sa pojedinih objekata duž hercegnovske rivijere, ali su na sreću uprkos visokim talasima plovila u gradskoj luci bezbedna.

НЕВЕРЕМЕ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Бродови у градској луци за сада безбедни

Foto:V.V.

U celom gradu struja je povremeno nestajala. U ulici Orjenskog bataljona  stablo je palo na parkirano vozilo, a osim te prijave Službi zaštite i spašavanja, nije stiglo više poziva za pomoć zbog eventualne štete i problema.

Foto:V.V.

 

 Radnici hercegnovskog Komunalno stambenog preduzeća brzo su reagovali i stablo je uklonjeno. Talasi visoki preko četiri metra prebacuju lukobran u Gradskoj luci ali brodovi su za sada bezbedni. Direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom Božo Ukropina kaže da je veliki plimni val ali  se nadaju da neće biti problema.

-Pojačavali smo vezove pred zimovnik, nadamo se da neće biti problema. Pratimo situaciju i nadamo se da će vetar tokom dana da slabi - kazao je Ukropina i podsetio da je lukobran u lošem stanju i da se čeka studija koja će utvrditi tačno stanje. - Raspisan je i tender za izradu studije, a proces nije završen jer je drugorangirana kompanija uložila.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju izdao je upozorenje na obilnu kišu, jak južni vetar i talase na moru. Kiša ipak nije bila jaka, palo je samo 0,8 litara po metru kvadratnom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)