NEĆEMO DOZVOLITI PRODAJU EPCG: Abazovićeva URA upozorava na "Spajićev plan"

Марија Стевановић
Marija Stevanović

15. 11. 2023. u 19:06

NOVI ministar energetike i rudarstva Saša Mujović je, gostujući na televiziji, poručio da ne vidi ništa problematično u tome da 44. Vlada proda 10 - 20 odsto akcija Elektroprivrede Crne Gore.

НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ПРОДАЈУ ЕПЦГ: Абазовићева УРА упозорава на Спајићев план

URA

Time je jasno potvrdio navode Dritana Abazovića da je upravo to plan 44. Vlade Milojka Spajića. Kao što smo i do sada više puta isticali, nećemo dozvoliti i izričito smo protiv novog zaduženja, ukidanja doprinosa za fond PIO i prodaje EPCG.

Ovo je saopšteno iz Građanskog pokreta URA, kojeg predvodi doskorašnji crnigorski premijer Dritan Abazović, uz izričit stav da do povećanjanplata i penzija, koje apsolutno podržavaju, "mora doći isključivo na realnim osnovama kako finansije naše države ne bi bile ugrožene, jer niko nema pravo da se igra sa budućnošću građanki i građana Crne Gore".

- Vlada premijera Dritana Abazovića prekinula je praksu rasprodaje državne imovine zarad interesa privilegovanih pojedinaca i za vreme svog kratkog mandata uspela je da uveća kapital vraćajući u državno vlasništvo trajektnu liniju Kamenari-Lepetane, Željezaru, Luku Budva i Pine, te značajnim uvećanjem akcija u Luci Bar i Elektroprivredi. Nažalost, sada postaje sve očiglednija namera Vlade Milojka Spajića da ponovo vrati prekinutu pogubnu praksu DPS-a, gde će se ponovo rasprodavati državna imovina radi ostvarivanja sumnjivih interesa - tvrde iz Građanskog pokreta URA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)